Το Σκωτσέζικο Συμβούλιο Υπεράκτιας Αιολικής Ενέργειας (SOWEC) χαιρέτισε τα τελευταία αποτελέσματα του γύρου εκμίσθωσης για την καινοτομία, το πετρέλαιο και φυσικό αέριο (INTOG), σημειώνοντας ότι η χώρα είναι πλέον παγκόσμιος ηγέτης στην πλωτή υπεράκτια αιολική ενέργεια. Η ανακοίνωση του INTOG για την προσφορά μισθώσεων νέας δυναμικότητας 5,4GW σημαίνει ότι, όταν προστεθεί στα υφιστάμενα

σκωτσέζικα έργα, όπως το ScotWind, η Σκωτία διαθέτει τώρα ισχύ άνω των 36GW, συμπεριλαμβανομένων 22,5GW πλωτής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

Αυτό αντιπροσωπεύει πάνω από το 30% του παγκόσμιου συνόλου των γνωστών πλωτών έργων, ενισχύοντας τη θέση της Σκωτίας ως παγκόσμιου ηγέτη στην πλωτή υπεράκτια αιολική ενέργεια.

Ο συμπρόεδρος της βιομηχανίας SOWEC Brian McFarlane δήλωσε: "Η επιτυχής ανακοίνωση της INTOG καταδεικνύει την ισχυρή διάθεση της βιομηχανίας για νέες μισθώσεις έργων. Αποδεικνύει επίσης ότι ο κλάδος μας καινοτομεί και βοηθά τη Σκωτία να διαχειριστεί την ενεργειακή της μετάβαση.

"Για την κατασκευή αυτών των έργων θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τη σκωτσέζικη τεχνογνωσία στη βαθιά θαλάσσια ύδατα που αποκτήθηκε επί πολλά χρόνια. Αυτό μας δίνει την ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο πώς να κατασκευάσουμε και να λειτουργήσουμε με επιτυχία πλωτές υπεράκτιες αιολικές εγκαταστάσεις και να εμπορευματοποιήσουμε την καινοτομία που θα προκύψει από αυτή την πρώιμη εμπειρία.