Η EDF Renewables και η Maple Power επικράτησαν σε έναν διαγωνισμό για την ανάπτυξη υπεράκτιου αιολικού έργου 1GW στα ανοικτά των ακτών της Νορμανδίας. Ο διαγωνισμός για την περιοχή Centre Manche 1 βαθμολόγησε τις προσφορές των υποψηφίων με βάση διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της ανακύκλωσης των πτερυγίων και της συνεισφοράς σε ταμείο προστασίας της βιοποικιλότητας

Το έργο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργεία το 2031.

Η τοποθεσία της EDF Renewables και της Maple Power στα ανοικτά της Νορμανδίας ανεβάζει τη σωρευτική δυναμικότητα των υπό ανάπτυξη γαλλικών υπεράκτιων αιολικών έργων σε 4GW.

Ο Luc Rémont, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου EDF, δήλωσε: "Η EDF Ανανεώσιμες ΑΠΕ είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας: "Χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργείου Ενεργειακής Μετάβασης, η οποία επιβεβαιώνει την ποιότητα των εργασιών που έχουν πραγματοποιήσει η EDF Renewables και η Maple Power.

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε την αξιόπιστη συνεργασία μας με την περιοχή της Νορμανδίας υπέρ της ενεργειακής μετάβασης.

"Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Channel Normandy συνάδει πλήρως με τη στρατηγική του ομίλου EDF. Θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της Ευρώπης και της Γαλλίας για ουδετερότητα ως προς τον άνθρακα έως το 2050".