Η εσθονική εταιρεία ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Enefit Green AS έχει συνάψει συμφωνία για την απόκτηση ενός υπεράκτιου αιολικού έργου ισχύος 1 GW στον Κόλπο της Ρίγας από την κρατική εταιρεία ενέργειας Eesti Energia AS. Η Enefit Green θα αγοράσει το έργο Liivi Offshore OÜ έναντι σχεδόν 6,2 εκατ. ευρώ, ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο τύπου την Τετάρτη.

 

Οι προκαταρκτικές εργασίες για το έργο έχουν ήδη ξεκινήσει, συμπεριλαμβανομένης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και της τεχνικής ανάλυσης, καθώς και ενός σχεδίου για την κατασκευή της σύνδεσης με το δίκτυο.

Η Enefit Green είναι ένας διαφοροποιημένος παραγωγός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με χαρτοφυλάκιο αιολικών, ηλιακών, υδροηλεκτρικών και μονάδων συμπαραγωγής σε αγορές όπως η Εσθονία, η Λιθουανία, η Λετονία και η Πολωνία. Η εταιρεία παρήγαγε 1,12 MWh ηλεκτρικής ενέργειας, 565 GWh θερμικής ενέργειας και 154.000 τόνους pellets ξύλου το 2022.

Η εσθονική εταιρεία εξασφάλισε νωρίτερα φέτος χρηματοδότηση ύψους 325 εκατ. ευρώ για το τρέχον επενδυτικό της πρόγραμμα.