Το Υπουργείο Νέων & Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Ινδίας κάλεσε τους κατασκευαστές να υποβάλουν προσφορές για συνολικά 2GW ηλιακών έργων στη χώρα μέσω της Solar Energy Corporation of India (SECI). Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσίευσε η SECI, ένας κατασκευαστής πρέπει να υποβάλει προσφορά με ελάχιστη δυναμικότητα 50MW έως τις 10 Μαΐου, ενώ μπορεί επίσης να υποβάλει προσφορά για έως και 2GW. Ωστόσο, η προσφορά του μπορεί να είναι μόνο σε πολλαπλάσια των 10MW.

 

Η ενίσχυση ή η προσθήκη πρόσθετης δυναμικότητας σε έργα που έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία, ανεξαρτήτως της δυναμικότητάς τους, δεν θα θεωρηθεί ως επιλέξιμο έργο στο πλαίσιο αυτού του καθεστώτος. Όσον αφορά την τοποθεσία του έργου, οι προσφέροντες θα μπορούσαν να επιλέξουν κατά τη δική τους "διακριτική ευχέρεια όσον αφορά το κόστος, τον κίνδυνο και την ευθύνη".

Οι επιτυχόντες πλειοδότες θα συνάψουν συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) με την SECI για 25 χρόνια. Η SECI θα πωλεί την αγορασθείσα ενέργεια σε διάφορες οντότητες στην Ινδία. Η ημερομηνία θέσης σε λειτουργία θα αρχίσει 18 μήνες μετά την υπογραφή της ΜΠΣ.

Επιπλέον, έργα που έχουν τεθεί σε λειτουργία δεν θα ληφθούν υπόψη σε αυτόν τον διαγωνισμό, αλλά έργα υπό κατασκευή ή έργα που δεν έχουν τεθεί ακόμη σε λειτουργία θα ληφθούν υπόψη σε περίπτωση που τα έργα αυτά δεν έχουν γίνει δεκτά στο πλαίσιο άλλων κεντρικών ή κρατικών προγραμμάτων.

Η Ινδία έχει αναπτύξει τις δυνατότητες κατασκευής ηλιακών μονάδων. Με ένα πρόσφατο κύμα πολιτικών και μεταρρυθμίσεων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι επενδύσεις πρόκειται να ενισχυθούν στην Ινδία με υβριδικά έργα ηλιακής και αιολικής ενέργειας και εταιρικές συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ των βασικών τάσεων.