Ιράκ: Διοργανώνει Συνέδριο για Θέματα Πετρελαίου και Φ. Αερίου τον Οκτώβριο

Συνέδριο για θέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου θα διοργανώσει το Ιράκ τον προσεχή Οκτώβριο, προκειμένου να επιτρέψει στις ξένες εταιρείες να κατανοήσουν τις ενεργειακές δυνατότητες της χώρας, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Πετρελαίου της χώρας. Το συνέδριο, καθώς και η παράλληλη έκθεση που θα πραγματοποιηθεί, θα διεξαχθεί στις 17-19 Οκτωβρίου 2008 και θα αποτελέσει την πρώτη πετρελαϊκή εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο Ιράκ από την επέμβαση των ξένων στρατευμάτων – με επικεφαλής τα αμερικανικά – το 2003.
energia.gr
Πεμ, 10 Ιουλίου 2008 - 11:09

Συνέδριο για θέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου θα διοργανώσει το Ιράκ τον προσεχή Οκτώβριο, προκειμένου να επιτρέψει στις ξένες εταιρείες να κατανοήσουν τις ενεργειακές δυνατότητες της χώρας, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Πετρελαίου της χώρας.

Το συνέδριο, καθώς και η παράλληλη έκθεση που θα πραγματοποιηθεί, θα διεξαχθεί στις 17-19 Οκτωβρίου 2008 και θα αποτελέσει την πρώτη πετρελαϊκή εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο Ιράκ από την επέμβαση των ξένων στρατευμάτων – με επικεφαλής τα αμερικανικά – το 2003. Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Πετρελαίου Ασίμ Τζιχάντ, στην εκδήλωση αναμένεται να λάβουν μέρος πάνω από 50 διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες. Όπως τόνισε, το συνέδριο «θα αποτελέσει μια μεγάλη ευκαιρία για το υπουργείο Πετρελαίου να συναντήσει διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες και να συζητήσει το δυνητικό τους ρόλο στην ανάπτυξη του πετρελαϊκού τομέα του Ιράκ».

Το ιρακινό-αμερικανικό επιμελητήριο εμπορίου και βιομηχανίας ανακοίνωσε, άλλωστε, ότι στο συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, θα συμμετάσχουν σημαντικοί παράγοντες της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Το Ιράκ διαθέτει τα τρίτα μεγαλύτερα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου παγκοσμίως. Στα τέλη του προηγούμενου μήνα, η χώρα άνοιξε τα τεράστια πετρελαϊκά της πεδία για μακροπρόθεσμα συμβόλαια ανάπτυξης με ξένες εταιρείες.