Η Red Sea Wind Energy (RSWE) πέτυχε ένα ακόμη ορόσημο στην κατασκευή του δεύτερου αιολικού της πάρκου στον Κόλπο του Σουέζ στην Αίγυπτο. Η εταιρεία ανακοινώνει το οικονομικό κλείσιμο αυτού του δεύτερου έργου, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη εγκατεστημένης ισχύος 500 MW. Η χρηματοδότηση αυτού του δεύτερου έργου παρέχεται από την Ιαπωνική 

Τράπεζα Διεθνούς Συνεργασίας (JBIC), σε συντονισμό με τις τράπεζες Sumitomo Mitsui Banking Corporation, Norinchukin Bank και τη γαλλική τράπεζα Société Générale.

Τα δάνεια που παρέχονται από τις εν λόγω χρηματοπιστωτικές εταιρείες καλύπτονται από εγγυήσεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και της Nippon Export and Investment Insurance (NEXI). Από την πλευρά της, η HSBC Bank Egypt, θυγατρική του βρετανικού τραπεζικού ομίλου HSBC, ενεργεί ως τράπεζα κεφαλαίων κίνησης και πράκτορας ασφαλείας "στην ξηρά". Η συμμετοχή πολλών ιαπωνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στο έργο αυτό επιβεβαιώνει την επιστροφή της Ιαπωνίας στην Αφρική, που ανακοινώθηκε στην 8η Διεθνή Διάσκεψη του Τόκιο για την Αφρικανική Ανάπτυξη (TICAD-8) το 2022 στην Τυνησία.

Αυτό το νέο έργο αιολικού πάρκου 500 MW βασίζεται στην επιτυχία της κοινοπραξίας στην ανάπτυξη ενός πρώτου έργου 262 MW, το οποίο βρίσκεται σε εμπορική λειτουργία από το 2019. Το αιολικό πάρκο κατασκευάζεται από τον Νοέμβριο του 2022 και αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του λειτουργία το τρίτο τρίμηνο του 2025. Για το έργο έχει ήδη συναφθεί 25ετής συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) μεταξύ της RSWE και της Αιγυπτιακής Εταιρείας Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (EETC).