Σχεδόν έναν χρόνο ακριβώς μετά την τελευταία υπαρξιακή της απόφαση, η Homer City Generation ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει τις ανθρακικές μονάδες της στην κομητεία Ιντιάνα μέσα στους επόμενους τρεις μήνες. Ο μεγαλύτερος σταθμός ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα της πολιτείας είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να απενεργοποιήσει ορισμένες ή και όλες τις τρεις μονάδες άνθρακα την περασμένη άνοιξη, αλλά στη συνέχεια αποφάσισε να παραμείνει τελικά σε πλήρη λειτουργία.

Τη Δευτέρα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τεθεί εκτός λειτουργίας έως τις 2 Ιουνίου.

Τότε, όπως και τώρα, η εταιρεία επικαλέστηκε οικονομικές πιέσεις - τον ανταγωνισμό από το φθηνό φυσικό αέριο, τις τιμές του ρεύματος και του άνθρακα, το κόστος λειτουργίας της εγκατάστασης και τη συμμόρφωση με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Η εγκατάσταση θα έχει "κλιμακωτές απολύσεις" μέχρι τον Ιούνιο, ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρείας. Από πέρυσι, η Homer City είχε 129 υπαλλήλους.

Ο σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ακολουθεί τα πεπατημένα βήματα άλλων ανθρακικών μονάδων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια και τώρα περνούν από τη διαδικασία παροπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των Bruce Mansfield στην κομητεία Beaver, Cheswick στην κομητεία Allegheny και Hatfield's Ferry στην κομητεία Greene. Στην ανακοίνωσή της, η Homer City σημείωσε ότι περισσότερες από 60 μονάδες άνθρακα έχουν κλείσει στην πολιτεία τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

"Αυτή είναι μια ατυχής ημέρα για εμάς στην Homer City, διότι κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να διατηρήσουμε τις δραστηριότητές μας", δήλωσε ο Bill Wexler, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Homer City. "Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όλα τα σκληρά περιουσιακά στοιχεία της Homer City, συμπεριλαμβανομένης της υπάρχουσας υποδομής της, για να βρούμε μια υψηλότερη και καλύτερη χρήση (ή χρήσεις) για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την κοινότητα".