Η Καλιφόρνια θα επενδύσει $ 9,3 δισ., ΗΠΑ σε 46 έργα μεταφοράς για να εξυπηρετήσει τη στροφή της πολιτείας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, επιτρέποντας την προσθήκη στο δίκτυο περισσότερων από 17 GW ηλιακής παραγωγής. o Ανεξάρτητος Διαχειριστής Συστήματος της Καλιφόρνιας (CAISO) ανακοίνωσε ότι το τελευταίο σχέδιο μεταφοράς προσδιορίζει πρόσθετη ικανότητα μεταφοράς και πόρων που σχετίζονται με καθορισμένες ζώνες "που έχουν το μεγαλύτερο οικονομικό και λειτουργικό νόημα".

Με τη συντριπτική πλειονότητα των έργων να βρίσκεται εντός της Καλιφόρνιας, περισσότερα από 17GW ηλιακής παραγωγής θα προστεθούν στο δίκτυο χάρη στα έργα μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Westlands στην Κεντρική Κοιλάδα, Tehachapi, της περιοχής Kramer στην κομητεία San Bernardino, της κομητείας Riverside, καθώς και στη νότια Νεβάδα και τη δυτική Αριζόνα.

Εκτός από την ηλιακή παραγωγή, το σχέδιο θα επιτρέψει επίσης να προστεθούν στο δίκτυο πάνω από 3,5GW αιολικής παραγωγής, πάνω από 1GW γεωθερμικής ανάπτυξης και πάνω από 13,5GW έργων αποθήκευσης μπαταριών.

"Αυτό το σχέδιο μεταφοράς 2022-2023 αντιπροσωπεύει την επόμενη σημαντική δόση των επενδύσεων σε υποδομές που απαιτούνται για την επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων της Καλιφόρνιας για καθαρή ενέργεια", δήλωσε ο Elliot Mainzer, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του CAISO.

Το σχέδιο περιγράφει ορισμένα έργα μεταφοράς για την ενσωμάτωση των πόρων παραγωγής και αποθήκευσης, με το εκτιμώμενο κόστος να κυμαίνεται από 4 εκατ. δολάρια ΗΠΑ έως 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Ορισμένα από τα έργα μεταφοράς περιλαμβάνουν μια νέα γραμμή μεταφοράς 500 kV με γωνία από τη νότια Imperial County προς το βόρειο Σαν Ντιέγκο και επέκταση στη νότια λεκάνη του Λος Άντζελες, καθώς και μια νέα γραμμή μεταφοράς 500 kV από τη νοτιοανατολική Νεβάδα προς το ανατολικό άκρο της λεκάνης του Λος Άντζελες.