Οι πρώτες υπεράκτιες εργασίες θα πραγματοποιηθούν αυτό το καλοκαίρι, προτού ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες την επόμενη άνοιξη με την εγκατάσταση των θεμελίων των μονοπύλων, του υπεράκτιου υποσταθμού και των πρώτων υποθαλάσσιων καλωδίων. Οι ανεμογεννήτριες θα εγκατασταθούν το 2025 και το υπεράκτιο αιολικό πάρκο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το δεύτερο εξάμηνο του ίδιου έτους.

Το έργο των 496 MW Îles d'Yeu και Noirmoutier αντιπροσωπεύει επένδυση ύψους περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η κοινοπραξία αναφέρει ότι το έργο περιλαμβάνει ισχυρή διεθνή δημόσια και ιδιωτική χρηματοδότηση, με επικεφαλής την Ιαπωνική Τράπεζα Διεθνούς Συνεργασίας (JBIC) και μια κοινοπραξία 16 τραπεζών: 6 γαλλικές τράπεζες, 4 ιαπωνικές τράπεζες, 2 βρετανικές τράπεζες, 2 ισπανικές τράπεζες, 1 γερμανική τράπεζα και 1 ολλανδική τράπεζα.

Η χρηματοδότηση παρέχεται μέσω χρηματοδότησης από τους μετόχους και χρέους χωρίς δικαίωμα αναγωγής, που αντλήθηκε με την υποστήριξη της Société Générale, η οποία ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος του έργου.

Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο που βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Vendée, 11,6 χιλιόμετρα από το νησί Yeu και 16,5 χιλιόμετρα από το Noirmoutier, θα διαθέτει 62 ανεμογεννήτριες Siemens Gamesa 8 MW, τις οποίες ο ΚΑΕ θα παράγει στις εγκαταστάσεις του στη Χάβρη.

Οι πάσσαλοι θα κατασκευαστούν από την κινεζική Dajin Heavy Industry, ενώ η Eiffage θα παραδώσει και τα 62 μεταβατικά κομμάτια, με την Sif να προμηθεύει τον πρωτογενή χάλυβα και την Smulders να κατασκευάζει τον δευτερογενή χάλυβα.