Συνεχίζοντας τις προσπάθειές της για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε την Πέμπτη αυτό που λέει ότι θα είναι η μεγαλύτερη κοινοτική ηλιακή προσπάθεια στην ιστορία των ΗΠΑ, αρκετή για να τροφοδοτήσει 140.000 σπίτια και επιχειρήσεις σε τρεις πολιτείες. Η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις ανακοίνωσε τη συμφωνία κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο εργοστάσιο ηλιακών πάνελ της Qcells έξω από την Ατλάντα.

Η μητρική εταιρεία της Νότιας Κορέας, η Hanwha Solutions Corp., ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι θα επενδύσει 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να επεκτείνει το εργοστάσιό της στο Ντάλτον της Τζόρτζια και να κατασκευάσει άλλο ένα εργοστάσιο στο κοντινό Κάρτερσβιλ. Η Qcells προβλέπει ότι θα προμηθεύει περίπου το 30% της συνολικής ζήτησης ηλιακών πάνελ στις ΗΠΑ έως το 2027, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής εξαρτημάτων ηλιακών πάνελ που συνήθως κατασκευάζονται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μια συμφωνία που ανακοίνωσε η Χάρις προβλέπει ότι η Qcells και η Summit Ridge Energy με έδρα τη Βιρτζίνια θα αναπτύξουν κοινοτικά ηλιακά έργα ικανά να παράγουν 1,2 γιγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας στο Ιλινόις, το Μέιν και το Μέριλαντ. Τα κοινοτικά ηλιακά έργα επιτρέπουν στους ανθρώπους να αξιοποιήσουν την ηλιακή ενέργεια που παράγεται σε έναν κοινόχρηστο χώρο και όχι στις στέγες των κατοικιών τους και αυτός είναι ένας τρόπος για τους ενοικιαστές και όσους δεν έχουν πρόσβαση σε ηλιακούς συλλέκτες στέγης να επωφεληθούν από τα οφέλη της καθαρής ενέργειας.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι τα κοινοτικά ηλιακά συστήματα οδηγούν κατά μέσο όρο σε ετήσια εξοικονόμηση 10% για τους πελάτες. Το νέο σχέδιο θα απαιτήσει την κατασκευή 2,5 εκατομμυρίων ηλιακών συλλεκτών στο εργοστάσιο της Qcells στο Ντάλτον της Τζόρτζια - η μεγαλύτερη κοινοτική ηλιακή παραγγελία στην αμερικανική ιστορία, δήλωσαν αξιωματούχοι.