Ένα έργο συστήματος αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας (BESS) 250MW/1.000MWh στην Αριζόνα θα ξεκινήσει σύντομα, δήλωσαν η εταιρεία κοινής ωφέλειας SRP και η κατασκευάστρια εταιρεία Plus Power. Η κατασκευή του έργου Sierra Estrella Energy Storage θα ξεκινήσει στις 12 Απριλίου, σε μία εβδομάδα, ανέφεραν σε χθεσινή (5 Απριλίου) ανακοίνωση στα μέσα ενημέρωσης. Θα εξυπηρετεί τους πελάτες της SRP κατά τη διάρκεια

των περιόδων αιχμής της ζήτησης στο δίκτυο και θα βοηθήσει την εταιρεία κοινής ωφέλειας να ενσωματώσει περισσότερη παραγωγή από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο μείγμα.

Η SRP ανακοίνωσε το έργο Sierra τον Οκτώβριο του 2022 και το τετράωρο BESS ιόντων λιθίου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το καλοκαίρι του 2024. Πρόκειται για ένα από τα δύο έργα μεγάλης κλίμακας για τα οποία έχει συνάψει σύμβαση η εταιρεία κοινής ωφέλειας και τα οποία θα τη βοηθήσουν να επιτύχει τον διπλασιασμό του στόχου της για δυναμικότητα BESS 400MW μέχρι το καλοκαίρι του 2024, μαζί με το έργο Superstition 90MW/360MWh, επίσης από την Plus Power.

Η Plus Power θα σχεδιάσει, θα κατασκευάσει και θα λειτουργήσει το έργο Sierra με μπαταρίες "συναρμολογημένες στις ΗΠΑ".

Η Plus Power χρησιμοποίησε την πρόσφατα καταρρεύσασα Silicon Valley Bank για τη χρηματοδότηση του έργου Kapolei 565MWh στη Χαβάη και αρνήθηκε να σχολιάσει όταν ρωτήθηκε από το Energy-Storage.news ποιες είναι οι επιπτώσεις της κατάρρευσής της στο εν λόγω έργο.