Οι ιταλικές εφημερίδες ανέφεραν την Δευτέρα ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός Silvio Berlusconi δήλωσε ότι οι καταναλώτριες χώρες πρέπει να προσπαθήσουν να ορίσουν μια μέγιστη τιμή για το πετρέλαιο την οποία θα είναι διατεθειμένες να πληρώσουν ειδεμή θα πρέπει να επενδύσουν στην πυρηνική ενέργεια.


Οι ιταλικές εφημερίδες ανέφεραν την Δευτέρα ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός Silvio Berlusconi δήλωσε ότι οι καταναλώτριες χώρες πρέπει να προσπαθήσουν να ορίσουν μια μέγιστη τιμή για το πετρέλαιο την οποία θα είναι διατεθειμένες να πληρώσουν ειδεμή θα πρέπει να επενδύσουν στην πυρηνική ενέργεια.

Ο Berlusconi έκανε την πρόταση αυτή την Κυριακή κατά την διάσκεψή κορυφής των ηγετών των μεσογειακών κρατών στο Παρίσι. Μεταξύ των άλλων δήλωσε ότι θα πρέπει να επιτευχθεί μια συμφωνία έτσι ώστε να παγιωθεί μια μέγιστη τιμή στο πετρέλαιο η οποία δεν θα είναι δυνατόν να ξεπεραστεί.

Ο Berlusconi ανέφερε επίσης ότι η πρόταση του για μια συνάντηση στο Λονδίνο, όπου θα καθοριστούν τα παραπάνω θέματα έχει ήδη την έγκριση του πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας κ. Gordon Brown