Η Adani Green Energy Limited (AGEL), ο βραχίονας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του ινδικού Ομίλου Adani, ανακοίνωσε την Μ. Παρασκευή 49% αύξηση της συνολικής δυναμικότητας ΑΠΕ για το οικονομικό έτος 2023. Ως αποτέλεσμα, η συνολική δυναμικότητα έργων ΑΠΕ που ανήκουν στην AGEL άγγιξε τα 8.086 MW με την ως άνω άνοδο

Στην τελευταία της προσωρινή ετήσια ενοποιημένη επιχειρησιακή ενημέρωση, η AGEL αναφέρει ότι ενώ η επιχειρησιακή της ικανότητα αυξήθηκε κατά 49 % το τελευταίο έτος, οι πωλήσεις ενέργειας παρουσίασαν αύξηση 58 % κατά την ίδια περίοδο.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η AGEL είχε συνολικά 5.410 MW επιχειρησιακής ισχύος ΑΠΕ το 2022. Ωστόσο, με την τελευταία προσθήκη δυναμικότητας, αυτή αυξήθηκε σε 8.096.

Η απότομη άνοδος οφείλεται στην έναρξη λειτουργίας του μεγάλου υβριδικού της πρότζεκτ κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.Ομοίως, όσον αφορά τις πωλήσεις ενέργειας, ενώ το 2022 η συνολική πώληση ενέργειας διαμορφώθηκε σε 9.426 εκατομμύρια μονάδες, αυξήθηκε στα 14.880 εκατομμύρια μονάδες το 2023, ανέφερε η εταιρεία στην ενημέρωσή της.

Η AGEL σημείωσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έθεσε σε λειτουργία το υβριδικό σύμπλεγμα ηλιακής-αιολικής ενέργειας ισχύος 2.140 MW στο Ρατζαστάν, το πρώτο έργο του είδους στην  Ινδία και το μεγαλύτερο στον κόσμο. Επιπλέον, ξεκίνησε επίσης το εργοστάσιο αιολικής ενέργειας 325 MW στο Madhya Pradesh και ένα ηλιακό εργοστάσιο ισχύος 212 MW στο Ρατζαστάν.