Η λιθουανική εταιρεία ανάπτυξης AΠΕ, η Green Genius συνεργάστηκε με την Eiffel Investment Group για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση ενός χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών 500MW στην Ιταλία. Με τη συμφωνία δημιουργήθηκε κοινοπραξία μεταξύ της Green Genius και της Eiffel Transition Infrastructure, ενός ταμείου που ιδρύθηκε πρόσφατα

το 2022 από την Eiffel Investment Group για την παροχή χρηματοδότησης-γέφυρας με ίδια κεφάλαια για περιουσιακά στοιχεία και υποδομές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ευρώπη.

Η Eiffel θα πραγματοποιήσει αρχική επένδυση ύψους έως 15 εκατ. ευρώ για τα έργα, τα οποία θα βρίσκονται κυρίως στο νότιο τμήμα της χώρας, στην Απουλία και στο νησί της Σαρδηνίας. Η Green Genius θα αναλάβει την ανάπτυξη των έργων, ενώ η κατασκευή αναμένεται να αρχίσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η ακριβής κατανομή των έργων που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο δεν διευκρινίστηκε.

"Αυτή η καινοτόμος κεφαλαιακή λύση που προσφέρει ο εταίρος μας φέρνει ευελιξία και ανοίγει νέες ευκαιρίες σε μια πολύπλοκη διαδικασία ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η Ιταλία είναι μία από τις βασικές αγορές μας, όπου η εταιρεία έχει ήδη αναπτύξει με επιτυχία έργα στο παρελθόν", δήλωσε ο Rokas Bancevičius, οικονομικός διευθυντής της Green Genius.

Η Green Genius έχει σημαντική παρουσία στην Ανατολική Ευρώπη και τη Βαλτική. Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους η εταιρεία ανακοίνωσε τόσο σχέδια όσο και χρηματοδότηση για έργα στη Λετονία και την Πολωνία.