Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη κινήθηκαν υψηλότερα εν μέσω πρόβλεψης για ψυχρότερο καιρό που θα μπορούσε να ενισχύσει τη ζήτηση σε μια περίοδο που τα αποθέματα πρόκειται να ξαναγεμίσουν

Η Γερμανία αναμένεται να δει ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες αυτή την εβδομάδα, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται κρύο στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την Maxar Technologies.

Το φυσικό αέριο ήταν η μεγαλύτερη πηγή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με στοιχεία του δικτύου, με ανέμους άλλωστε χαμηλούς.

Η περιοχή αρχίζει να αναπληρώνει τα αποθέματα φυσικού αερίου, με αυτά να αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες σε περίπου 57% πληρότητα κατά μέσο όρο, σύμφωνα με στοιχεία της Gas Infrastructure Europe. Ωστόσο, η ετήσια συντήρηση στις νορβηγικές εγκαταστάσεις και κάποια άλλη υποδομή την επόμενη εβδομάδα θα μπορούσε να περιορίσει την προσφορά.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς αυξήθηκαν 1,3% στα 41,66 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Το συμβόλαιο διαπραγματεύτηκε σε μεγάλο βαθμό γύρω από αυτό το επίπεδο τις τελευταίες ημέρες. Το αντίστοιχο του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε 1,5%.

(από naftemporiki.gr)