Η EPA (o Οργανισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ) υποεκτίμησε τις εκπομπές μεθανίου από την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά μέσο όρο 70%, ή 6,1 εκατομμύρια τόνους, κατά την τελευταία δεκαετία, δήλωσαν επιστήμονες τη Δευτέρα. Κατά την ίδια περίοδο, ωστόσο, στις Ηνωμένες Πολιτείες παρατηρήθηκε μείωση της ''έντασης'' του μεθανίου, ή της ποσότητας των εκπομπών μεθανίου που απελευθερώνονται

σε σχέση με την ποσότητα του παραγόμενου πετρελαίου ή φυσικού αερίου, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences (Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών).

"Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι οι εκπομπές μεθανίου αυξάνονταν και μειώνονταν, αλλά με τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της βιομηχανίας, η ''ένταση'' του μεθανίου βελτιώθηκε την τελευταία δεκαετία", δήλωσε ο Ντάνιελ Τζέικομπ, ατμοσφαιρικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και ένας από τους κύριους συγγραφείς της μελέτης.

Η μελέτη του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου εκπέμπει 14,8 εκατομμύρια τόνους μεθανίου ετησίως από το 2010 έως το 2019, ενώ η EPA ανεβάζει τον αριθμό αυτό σε 8,7 εκατομμύρια τόνους.