Η Tesla στις 19 Απριλίου ανέφερε τη μεγαλύτερη αύξηση που έχει σημειώσει μέχρι στιγμής στην επιχείρηση αποθήκευσης ενέργειας - μια επιχείρηση που θα μπορούσε μια μέρα να ανταγωνιστεί τους όγκους των πωλήσεων της σε ηλεκτρικά οχήματα, όπως δήλωσαν στελέχη της. "Η ανάπτυξή μας στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας έφτασε σχεδόν τις 4 GWh [(το πρώτο τρίμηνο του 2023). Αυτό είναι, μακράν, το ισχυρότερο τρίμηνο που έχει γίνει ποτέ", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος

της Tesla Elon Musk σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχε για τα κέρδη. Η ανάπτυξη της σταθερής αποθήκευσης της Tesla "θα ξεπεράσει σημαντικά την ανάπτυξη των οχημάτων" και θα γίνει "μεγαλύτερη από την αυτοκίνηση από την άποψη των συνολικά αναπτυγμένων γιγαβατώρων", πρόσθεσε ο Μασκ.

Ωστόσο, το στέλεχος δεν είπε πότε η επιχείρηση μπαταριών της Tesla θα ξεπεράσει αυτό το όριο των GWh.

"Αν απλά κοιτάξετε ... τι χρειάζεται για να μεταβεί ο κόσμος σε μια βιώσιμη ενεργειακή οικονομία, χρειάζεται περισσότερη σταθερή αποθήκευση ενέργειας από ό,τι κινητή αποθήκευση ενέργειας", δήλωσε ο Musk.

Τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους, οι προσθήκες ενεργειακής αποθήκευσης της Tesla ανήλθαν σε 3.889 MWh, αυξημένες κατά 360% σε σχέση με ένα χρόνο πριν και 58% περισσότερες από τις 2.462 MWh που ανέπτυξε η εταιρεία το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Ο Μασκ απέδωσε την αύξηση στη συνεχιζόμενη εκτόξευση ενός εργοστασίου για τα Megapacks κλίμακας κοινής ωφέλειας στο Λάθροπ της Καλιφόρνιας.