Η Ευρώπη έφτασε πέρυσι τα 4,5 GW αποθηκευτικής ικανότητας μπαταριών και θα μπορούσε να φτάσει τα 95 GW μέχρι το 2050, σύμφωνα με στοιχεία της LCP Delta και της Aurora Energy Research αντίστοιχα. Περίπου 1,9GW αποθήκευσης μπαταριών σε κλίμακα δικτύου εγκαταστάθηκαν σε όλη την ήπειρο, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, πέρυσι, ανέφερε η LCP Delta σε ξεχωριστή ανακοίνωση πριν από μερικές εβδομάδες.

Η Γηραιά Ηπειρος αναμένεται να εγκαταστήσει τουλάχιστον άλλα 6GW αποθήκευσης μπαταριών το 2023, ανέφερε η LCP Delta στην έβδομη έκδοση του European Market Monitor on Energy Storage (EMMES), που δημοσιεύεται σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την Αποθήκευση Ενέργειας (EASE).

Μέχρι το 2050, η Ευρώπη αναμένεται να εγκαταστήσει τουλάχιστον 95GW συστημάτων αποθήκευσης μπαταριών σε κλίμακα δικτύου, σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία της Aurora Energy Research. Η εταιρεία αναφέρει ότι σήμερα είναι σε λειτουργία 5 GW αποθήκευσης σε κλίμακα δικτύου.

Εκτιμά ότι τα συστήματα αποθήκευσης μπαταριών τεσσάρων ωρών θα αποτελούν το 61% των συνολικών εγκατεστημένων συστημάτων έως το έτος αυτό, σε σύγκριση με το 22% έως το 2025. Οι πέντε πιο ελκυστικές αγορές για την αποθήκευση μπαταριών είναι η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Ιταλία, δήλωσε η Aurora.