Η Siemens Gamesa παρουσίασε έναν χαλύβδινο πύργο τουρμπίνας που ισχυρίζεται ότι κατασκευάστηκε με μια "πιο πράσινη" διαδικασία κατασκευής χάλυβα, η οποία μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά σχεδόν δύο τρίτα σε σύγκριση με τη συνήθη διαδικασία. Ο "πιο πράσινος πύργος" αποτελείται από χαλύβδινες πλάκες που κατασκευάζονται

από τη γερμανική χαλυβουργία Salzgitter AG, η οποία, σύμφωνα με τη Siemens Gamesa, μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά τουλάχιστον 63% σε σύγκριση με τον συμβατικό χάλυβα.

Ο ευρωπαίος κατασκευαστής δήλωσε ότι ο νέος πύργος θα είναι διαθέσιμος τόσο για χερσαίες όσο και για υπεράκτιες ανεμογεννήτριες για έργα που θα εγκατασταθούν από το 2024 και μετά, ενώ έχει ήδη εξασφαλιστεί μια συμφωνία για την προμήθεια των πρώτων "GreenerTowers" σε ένα αιολικό πάρκο. Η εταιρεία συνεργάζεται με τη γερμανική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας RWE Renewables για την προμήθεια 36 από αυτούς στο υπεράκτιο αιολικό έργο Thor ισχύος 1GW που σχεδιάζεται επί του παρόντος στη Βόρεια Θάλασσα της Δανίας.

Το έργο θα περιλαμβάνει 72 τουρμπίνες Siemens Gamesa 14-236 DD κατά την ολοκλήρωσή του, σύμφωνα με το Windpower Intelligence, το τμήμα δεδομένων και έρευνας του Windpower Monthly. Η εγκατάσταση των τουρμπίνων αναμένεται το 2026.

Η Siemens Gamesa δήλωσε ότι ένας τόνος χάλυβα παράγει κατά μέσο όρο 1,91 τόνους εκπομπών CO2 κατά την κατασκευή, αλλά θέτει όριο 0,7 τόνους εκπομπών ισοδύναμου CO2 ανά τόνο χάλυβα για να μειώσει τις εκπομπές στην αλυσίδα εφοδιασμού για την κατασκευή των τουρμπίνων.