Η Ocean Winds εξασφάλισε χρηματοδότηση έργου ύψους 2 δισ. λιρών χωρίς δικαίωμα αναγωγής και έφτασε σε οικονομικό κλείσιμο για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Moray West ισχύος 882MW στα ανοικτά της βορειοανατολικής Σκωτίας. Το έργο υποστηρίχθηκε για να φθάσει σε αυτό το στάδιο από τον κύριο χορηγό του Ocean Winds, μια κοινοπραξία

μεταξύ της EDP Renewables και της Engie, και από τον όμιλο Ignitis Group ως μέτοχο μειοψηφίας, δήλωσε η εταιρεία.

Το Moray West είναι το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο του Ηνωμένου Βασιλείου που βασίζεται στην πλειοψηφία του σε εταιρικές συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (CPPA) για την εμπορική αξιοποίηση της παραγωγής του.

Οι CPPAs υπογράφηκαν με μακροπρόθεσμους στρατηγικούς εταίρους, για περισσότερο από το 50% της παραγωγής του έργου, επιτρέποντας την ταχεία πρόοδο του έργου.

Οι CPPA προέκυψαν σε συνεργασία με την Engie και αντιπροσωπεύουν τις μεγαλύτερες συμβάσεις του είδους τους που έχουν υλοποιηθεί στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι σήμερα, δήλωσε η Ocean Winds.

Μια σύμβαση για τη διαφορά (CfD) εξασφαλίστηκε για το ένα τρίτο της εγκατεστημένης δυναμικότητας στον Γύρο Κατανομής 4 του Ηνωμένου Βασιλείου (AR4) για την εμπορική αξιοποίηση της υπόλοιπης παραγωγής του έργου. Το Moray West είναι το πρώτο υπεράκτιο έργο CfD AR4 που επιτυγχάνει οικονομικό κλείσιμο.

Το οικονομικό κλείσιμο επιτρέπει στο έργο να προχωρήσει στην εξασφάλιση των υπόλοιπων στοιχείων της δραστηριότητας της αλυσίδας εφοδιασμού για την προετοιμασία των υπεράκτιων εργασιών εγκατάστασης αργότερα το 2023.