Η χωρητικότητα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αυξηθεί σε 24GW μέχρι το τέλος της δεκαετίας και θα αντιπροσωπεύει σχεδόν το 9% του συνόλου των παγκόσμιων εγκαταστάσεων ισχύος, δήλωσε η εταιρεία ενεργειακών ερευνών Rystad Energy. Τα συστήματα μπαταριών σε κλίμακα κοινής ωφέλειας θα μπορούσαν επίσης να αποτελέσουν μια ευκαιρία επένδυσης

στο χώρο της αποθήκευσης μπαταριών, με την Rystad να έχει δηλώσει ότι θα μπορούσε να "προσελκύσει επενδύσεις ύψους έως και 16,15 δισεκατομμυρίων λιρών (20 δισεκατομμυρίων δολαρίων) μέχρι το 2030".

Όσον αφορά τη χωρητικότητα έως το 2030, το Ηνωμένο Βασίλειο προβλέπεται να βρίσκεται στην τέταρτη θέση του πίνακα μόνο πίσω από την Κίνα, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους για αυτή την ηγετική θέση στην παγκόσμια κούρσα αποθήκευσης μπαταριών είναι ο συνεχώς αυξανόμενη ισχύς διαλείπουσας ανανεώσιμης ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια. Κατά συνέπεια, η κυβέρνηση έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για τις απαιτήσεις αποθήκευσης ενέργειας, προσβλέποντας σε χωρητικότητα 30 GW έως το 2030, συμπεριλαμβανομένων μπαταριών, σφονδύλων, αντλησιοταμίευσης υδροηλεκτρικής ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας σε υγρό αέρα.

Η Rystad πιστεύει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιτύχει και θα ξεπεράσει αυτόν τον στόχο, αλλά μόνο εάν η κυβέρνηση είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα αναμενόμενα εμπόδια, όπως οι συνδέσεις με το δίκτυο, η άμβλυνση των προβλημάτων της αλυσίδας εφοδιασμού και η ανάπτυξη ενός πλαισίου πολιτικής για τα έργα αντλησιοταμίευσης.