Η ισραηλινή Teralight άρχισε την κατασκευή ενός ηλιακού έργου 250MW. Το έργο Ta'anakh, που βρίσκεται στην κοιλάδα Jezreel στο Ισραήλ και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το κίνημα του οικισμού Moshavim, θεωρείται εθνικό έργο υποδομής και αντιπροσωπεύει το 5,2% της δυναμικότητας του Ισραήλ σε πράσινη ενέργεια και το 1,2% της συνολικής δυναμικότητας ηλεκτρικής ενέργειας.

Το έργο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το πρώτο εξάμηνο του 2024, ενώ το συνολικό κόστος του εκτιμάται σε 245,95 εκατ. δολάρια.

Ο Rani Lifshitz, διευθύνων σύμβουλος της Teralight, δήλωσε ότι το έργο αποτελεί σημαντικό βήμα για την προώθηση της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από καθαρή ηλιακή ενέργεια στο Ισραήλ.

"Συνολικά, βρισκόμαστε επί του παρόντος στη διαδικασία δημιουργίας ηλιακών έργων και εγκαταστάσεων αποθήκευσης με σημαντικό όγκο περίπου 1.000MW και 375MWh αντίστοιχα", δήλωσε ο Lifshitz.

Τα νέα ηλιακά έργα και οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης θα συνδεθούν σταδιακά με το δίκτυο μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Όπως καλύφθηκε σε προηγούμενο άρθρο του PV Tech, το Ισραήλ σχεδιάζει να αυξήσει την ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας τα επόμενα χρόνια με στόχο να έχει δυναμικότητα 17GW μέχρι το 2030, αλλά η χώρα θα αντιμετωπίσει την πρόκληση της υπέρβασης της περιορισμένης έκτασης γης για την εγκατάσταση νέων έργων.