Μια νέα έκθεση αναφέρει ότι η Tesla υποτίθεται ότι πρόκειται να εισάγει από την Κίνα τη νέα φθηνή παραλλαγή του Model Y που παρουσιάστηκε στον Καναδά την περασμένη εβδομάδα.Όταν ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα σχέδια για την κατασκευή αυτοκινήτων στην Κίνα, ο CEO Elon Musk είχε δηλωσει ότι αυτό θα γινόταν μόνο για την ικανοποίηση της τοπικής ζήτησης

 και ότι η Tesla δεν θα εξήγαγε οχήματα από την Κίνα. Αυτό όμως άλλαξε αφού το Gigafactory Shanghai έγινε το πιο παραγωγικό εργοστάσιο της Tesla και το μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο.

Έγινε ο κύριος εξαγωγικός κόμβος της Tesla - στέλνοντας οχήματα στην Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία.

Ωστόσο, δεν έχει εισάγει ακόμη αυτοκίνητα στη Βόρεια Αμερική.

Την περασμένη εβδομάδα, το electrek.co ανέφερε ότι η Tesla λανσάρει ένα νέο Model Y RWD στον Καναδά, το οποίο κατεβάζει την τιμή του ηλεκτρικού SUV στα 59.990 CAD (44.172,14 Δολάριο ΗΠΑ)- δίνοντάς του πρόσβαση σε κίνητρα έως και 12.000 δολάρια.

Τότε, πολλοί υποψιάστηκαν ότι η νέα φθηνότερη έκδοση θα κατασκευαζόταν με κυψέλες μπαταρίας LFP, όπως το βασικό Model 3 της Tesla.

Τώρα μια νέα έκθεση από το Reuters υποστηρίζει ότι ολόκληρο το όχημα θα κατασκευαστεί στην Κίνα και θα εισαχθεί στον Καναδά.

Η Tesla έχει αρχίσει να παράγει στη Σαγκάη μια έκδοση του Model Y που θα πωληθεί στον Καναδά φέτος, την πρώτη φορά που θα στείλει αυτοκίνητα στη Βόρεια Αμερική από την Κίνα, σύμφωνα με ένα άτομο με άμεση γνώση του σχεδίου και ένα σημείωμα παραγωγής που είδε το Reuters.

Στα τέλη του περασμένου έτους το Reuters παρουσίασε ένα παρόμοιο ρεπορτάζ σχετικά με την εισαγωγή αυτοκινήτων της Tesla από το εργοστάσιό της στη Σαγκάη στις ΗΠΑ. Τότε η αναφορά θωρήθηκε αμφισβητήσιμη ενώ και ο ίδιος ο Elon Musk έσπευσε να τη διαψεύσει.

Σε κάθε περίπτωσης δεν είναι ξεκάθαρο αν απλά είχαν κάνει λάθος (τότε) αναφορικά με τη χώρα όπου θα εξάγονται στη Βόρεια Αμερική ή αν πρόκειται για άλλη μια παραπλανητική αναφορά.