Η κινεζική SAIC Motor και η MG Sales (Ταϊλάνδη), κατασκευαστής και διανομέας των αυτοκινήτων MG στην Ταϊλάνδη, ανακοίνωσαν χθες, Τετάρτη, ότι άρχισαν την κατασκευή ενός νέου ενεργειακού βιομηχανικού πάρκου στην Ταϊλάνδη, το οποίο αναμένεται ότι θα επικεντρώσει τη λειτουργία του στην παραγωγή σημαντικών εξαρτημάτων και ανταλλακτικών για τα οχήματα νέας ενεργειακής τεχνολογίας (NEV) που παράγει η SAIC, ανταποκρινόμενοι στη αυξανόμενη ζήτηση για περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα.

 

 

 

Η πρώτη φάση της κατασκευής του πάρκου εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί φέτος, ενώ η συνολικά η  κατασκευή του εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το 2025, σύμφωνα με την SAIC.

Η SAIC Motor-CP ιδρύθηκε για να παράγει και να διανέμει τα αυτοκίνητα MG που πωλούνται στην Ταϊλάνδη και σε άλλες χώρες της ASEAN.

Η μονάδα παραγωγής θα έχει μέγιστη παραγωγική ικανότητα 100.000 μονάδων ετησίως.

Το νέο ενεργειακό πάρκο βρίσκεται στην επαρχία Τσον Μπουρί της Ταϊλάνδης καλύπτοντας μία έκταση με εμβαδόν 120.000 τ.μ., ενώ θα διαθέτει καθορισμένες μονάδες εργοστασιακής παραγωγής, χώρο υποδοχής εμπορευματοκιβωτίων, αποθήκη, υποδομές διαχείρισης της παραγωγής του, όπως επίσης και εγκαταστάσεις με σύστημα επεξεργασίας αποβλήτων, αλλά και πάρκινγκ.

Αρκετές επιχειρήσεις, που παράγουν ανταλλακτικά και εξαρτήματα για τα οχήματα NEV, έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να εγκατασταθούν μελλοντικά στο αναφερόμενο βιομηχανικό πάρκο.