Η RWE υπέγραψε συμφωνία-πλαίσιο με τη Siemens Gamesa που θα κατασκευάσει τουρμπίνες για χερσαία αιολικά πάρκα ισχύος 1GW στην Ευρώπη έως το 2027. Η συμφωνία σημαίνει ότι η Siemens Gamesa θα γίνει ο κύριος προμηθευτής σημαντικών εξαρτημάτων για τον αγωγό έργων της RWE. Η RWE θα χρησιμοποιήσει κυρίως το μοντέλο Siemens Gamesa 5.X με ευέλικτη ονομαστική ισχύ από 6,6MW έως 7MW, μεταξύ άλλων και στην εγχώρια αγορά της Γερμανίας.

 

Ο τύπος Siemens Gamesa 4.X θα χρησιμοποιηθεί επίσης σε διάφορα έργα στο πλαίσιο της σύμβασης.

Επιπλέον, θα ακολουθήσει σύμβαση παροχής υπηρεσιών για τις ανεμογεννήτριες, η οποία θα επιτρέψει στην RWE να πραγματοποιεί διαδοχικά μόνη της τη συντήρηση και τις επιθεωρήσεις.

Η Katja Wünschel, διευθύνουσα σύμβουλος της RWE Renewables για την Ευρώπη και την Αυστραλία στον τομέα των χερσαίων αιολικών και ηλιακών εγκαταστάσεων, δήλωσε: "Η RWE Renewables έχει την ευθύνη για την κατασκευή και λειτουργία των ανεμογεννητριών: "Η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερη αιολική ενέργεια. Και γρήγορα. Εμείς συμβάλλουμε και προωθούμε αποφασιστικά την ενεργειακή μετάβαση.

"Με αυτή τη σύμβαση, η RWE εξασφάλισε σταθερές ημερομηνίες παράδοσης και ένα δομημένο μοντέλο τιμολόγησης για έναν όγκο γίγα.