Ο τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä υπέγραψε μια επαναλαμβανόμενη παραγγελία με την EDF Renewables UK για την παράδοση ενός συστήματος αποθήκευσης ενέργειας (ESS) κλίμακας δικτύου 57MW/114MWh στο Bramford, ένα χωριό στην ανατολική Αγγλία. Η παραγγελία, η οποία κλείστηκε το πρώτο τρίμηνο του 2023 και αναμένεται να παραδοθεί το πρώτο τρίμηνο του 2024, θα είναι το έκτο έργο 

της Wärtsilä με την EDF και θα αυξήσει επίσης το χαρτοφυλάκιο αποθήκευσης ενέργειας της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο σε 1GWh.

Η εγκατάσταση αποθήκευσης θα συνδεθεί με το δίκτυο μεταφοράς και θα συμβάλει στην ενσωμάτωση της παραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο δίκτυο, υποστηρίζοντας περαιτέρω τις προσπάθειες για τη δημιουργία ενός συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς άνθρακα έως το 2035.

Το έργο Bramford της Wärtsilä θα παρέχει ισορροπία στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας και θα συμβάλει επίσης στην ηλεκτροδότηση των δημόσιων μεταφορών στην περιοχή. Το έργο θα κατασκευαστεί κοντά σε ένα σχεδιαζόμενο ηλιακό πάρκο, το οποίο αναπτύσσεται επίσης από την EDF Renewables UK και το οποίο επί του παρόντος αναμένει την απόφαση σχεδιασμού από τις τοπικές αρχές.