Τα αιολικά πάρκα της Ιρλανδίας σημείωσαν νέο ρεκόρ το 2023 με την καλύτερη επίδοση που είχαν ποτέ για τον μήνα Απρίλιο. Η ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που παρήχθη από την αιολική ενέργεια τον περασμένο μήνα ήταν αυξημένη κατά 8% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2022, ενώ το μερίδιο της καλυπτόμενης ζήτησης αυξήθηκε από 32% σε 35%, καθώς η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια συνέχισε να αυξάνεται.

Υπήρξαν κάποια καλά νέα για τους καταναλωτές, καθώς οι τιμές χονδρικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκαν και πάλι, για τέταρτο συνεχή μήνα, και η μέση χονδρική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας τον Απρίλιο του 2023 ήταν η χαμηλότερη που έχει υπάρξει από τον Ιούνιο του 2021.

Ο Noel Cunniffe, Διευθύνων Σύμβουλος της Wind Energy Ireland, δήλωσε: "Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιρλανδία είναι πολύ υψηλή: "Τα αιολικά πάρκα της Ιρλανδίας μειώνουν την εξάρτησή μας από τα εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα, στηρίζουν τις ιρλανδικές θέσεις εργασίας και συμβάλλουν στη μείωση των χονδρικών τιμών ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ παράλληλα μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που τροφοδοτούν την κλιματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

"Γνωρίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ακόμη μεγαλύτερη διαφορά αν μπορέσουμε να συνδέσουμε περισσότερα αιολικά πάρκα και αυτή την εβδομάδα σημειώθηκε σημαντική πρόοδος με το κλείσιμο της πρώτης δημοπρασίας μας για την υπεράκτια αιολική ενέργεια και τη δημοσίευση των όρων και προϋποθέσεων για την επόμενη δημοπρασία χερσαίων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

"Η καλύτερη διέξοδος από την τρέχουσα ενεργειακή κρίση είναι η επιτάχυνση της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η κυβέρνηση συμβάλλει ακριβώς σε αυτό, καθορίζοντας ένα σαφές χρονοδιάγραμμα δημοπρασιών".