Η γερμανική κυβέρνηση παρουσίασε στις 5 Μαΐου ένα σχέδιο για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου της για την εγκατάσταση ηλιακής ενέργειας, υποσχόμενη να μειώσει τα γραφειοκρατικά εμπόδια αδειοδότησης και να διευκολύνει τη χρήση γεωργικών εκτάσεων για ηλιακή ενέργεια. Η Γερμανία είναι ήδη η μεγαλύτερη ηλιακή αγορά

της Ευρώπης με 66,5 GW εγκατεστημένης ισχύος, αλλά η χώρα θέλει τώρα οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να καλύπτουν το 80% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2030, σχεδόν διπλάσιο από το σημερινό μερίδιο.

Αυτό θα απαιτήσει 215 GW νέων ηλιακών εγκαταστάσεων, με τις ετήσιες προσθήκες ισχύος να πρέπει να αυξηθούν από 7 GW το 2022 σε 22 GW το 2026, δήλωσε το Υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων και Δράσης για το Κλίμα.

Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής για την ηλιακή ενέργεια, οι εγκαταστάσεις σε στέγες πρόκειται να αποδώσουν το ήμισυ των προγραμματισμένων προσθηκών έως το 2026, ή 11 GW ετησίως.

"Τα [ηλιακά φωτοβολταϊκά] στις στέγες γνωρίζουν επί του παρόντος μεγάλη άνθηση και θα συνεχίσουν να συμβάλλουν σημαντικά στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο μέλλον", δήλωσε το υπουργείο.