Μονάδα 140 MW του Μεγαλύτερου Θερμοηλεκτρικού Σταθμού του Κοσόβου Ξανά σε Λειτουργία Μετά Από Ένα Χρόνο

Μονάδα 140 MW του Μεγαλύτερου Θερμοηλεκτρικού Σταθμού του Κοσόβου Ξανά σε Λειτουργία Μετά Από Ένα Χρόνο
energia.gr
Τρι, 9 Μαΐου 2023 - 14:26

Η μονάδα Α-5, ισχύος 140 MW του μεγαλύτερου θερμοηλεκτρικού σταθμού του Κοσσυφοπεδίου, Kosovo-A, επανέλαβε τη λειτουργία της αφού παρέμεινε σε αδράνεια για σχεδόν ένα χρόνο, όπως ανακοίνωσε η Ενεργειακή Εταιρεία του Κοσσυφοπεδίου (KEK)

Μετά από τακτικές δοκιμαστικές δοκιμές, η μονάδα A-5 επανήλθε σε λειτουργία γύρω στις 11:50 π.μ. στις 6 Μαΐου και συγχρονίστηκε με το δίκτυο, ανέφερε η ΚΕΚ σε ανακοίνωσή της την περασμένη Κυριακή.

Τον Απρίλιο, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο πρώην επικεφαλής της ΚΕΚ, Nagip Krasniqi, συνελήφθη επειδή παραβίασε τους κανόνες για τις δημόσιες συμβάσεις αναθέτοντας στην ελβετική εταιρεία Litwin σύμβαση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ (3,86 εκατ. δολ.) για επισκευή του στροβίλου της μονάδας.

Ο Krasniqi κατηγορήθηκε για κατάχρηση εξουσίας, άσκηση επιρροής και σύγκρουση συμφερόντων.Η μονάδα A-5 έκλεισε τον Ιούλιο του 2022 για τακτική συντήρηση.

Οι επισκευές στον θερμοηλεκτρικό σταθμό Kosova B προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ανέφερε επίσης η ΚΕΚ. Η γενική επισκευή της μονάδας Β-2 ξεκίνησε στις 16 Απριλίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά από τρεις μήνες, οπότε και προγραμματίζεται να ξεκινήσει η τρίμηνη γενική επισκευή της μονάδας Β-1.