Η Tesla Inc. θα χρειαστεί να προχωρήσει σε επισκευή σχεδόν κάθε αυτοκινήτου που έχει πουλήσει ποτέ στην Κίνα λόγω ενός προβλήματος με τα συστήματα επιτάχυνσης, όπως σημειώνει το Bloomberg

Περίπου 1,1 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα που η Tesla κατασκεύασε στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη ή εισήγαγε στην Κίνα από τον Ιανουάριο του 2019 έως τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους θα χρειαστούν μια over-the-air ενημέρωση λογισμικού για να διορθωθεί το πρόβλημα, σύμφωνα με δήλωση της Κρατικής Διοίκησης για τη Ρύθμιση της Αγοράς.

Το πρόβλημα εμφανίζεται όταν ο οδηγός παίρνει το πόδι του από το γκάζι προκειμένου να επιβραδύνει. Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι ότι η πρόσθετη ισχύς αρχίζει να μεταφέρεται στην μπαταρία του αυτοκινήτου για να τη φορτίσει. Αυτό καθιστά τον ρυθμό επιβράδυνσης κάπως αβέβαιο και θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο σύγκρουσης και να αποτελέσει κίνδυνο για την ασφάλεια, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή της Κίνας.

Οι εκπρόσωποι της Tesla δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό. Σύμφωνα με στοιχεία από το China Automotive Technology and Research Center και το Bloomberg Intelligence, η Tesla πούλησε περίπου 1.129.055 αυτοκίνητα στην Κίνα από το 2014 έως τον Μάρτιο.

Η Tesla θα πρέπει επίσης να στέλνει ηλεκτρονική ειδοποίηση στους οδηγούς όταν πατούν το γκάζι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

(από capital.gr)