Dyson: Η Επόμενη Ημέρα σε Μπαταρίες, Software και Τεχνητή Νοημοσύνη

Dyson: Η Επόμενη Ημέρα σε Μπαταρίες, Software και Τεχνητή Νοημοσύνη
Επιμέλεια: Αδάμ Αδαμόπουλος
Δευ, 15 Μαΐου 2023 - 17:02

Η Dyson, η παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας, ανακοίνωσε μια νέα μεγάλη επένδυση με ένα εργοστάσιο μπαταριών επόμενης γενιάς στη Σιγκαπούρη και νέες ερευνητικές εγκαταστάσεις σε Φιλιππίνες και Ηνωμένο Βασίλειο, σε μια δραστική αλλαγή των κατασκευαστικών δυνατοτήτων της αλλά και σε μια ένδειξη των υψηλών φιλοδοξιών της στην Έρευνα και την Ανάπτυξη

Ο ιδρυτής Sir James Dyson, δήλωσε σχετικά πως “το software, η συνδεσιμότητα, η Τεχνητή Νοημοσύνη, AI, και οι μπαταρίες νέας τεχνολογίας θα ενισχύσουν την επόμενη γενιά της Dyson.

Ακριβώς όπως και οι μακροπρόθεσμες επενδύσεις μας στην πρωτοποριακή τεχνολογία ψηφιακών ηλεκτροκινητήρων η τεχνολογία μπαταριών επόμενης γενιάς της Dyson θα οδηγήσει στην επανάσταση της απόδοσης και της βιωσιμότητας των προϊόντων της Dyson”.

Η Σιγκαπούρη, όπου εδρεύει η Dyson, έχει επιλεγεί ως τόπος για το πρώτο ιδιόκτητο εργοστάσιο μπαταριών νέας τεχνολογίας. Το κτίριο θα ολοκληρωθεί εντός του 2023 και θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία έως το 2025. Θα παράγει μπαταρίες Dyson με αποκλειστική τεχνολογία για τα νεοαναπτυσσόμενα προϊόντα Dyson.

Πρόκειται για την πιο σημαντική επένδυση σε προηγμένη κατασκευή στην ιστορία της εταιρείας και έχει το μέγεθος 53 γηπέδων μπάσκετ. Η Dyson ξεκίνησε το δικό της πρόγραμμα μπαταριών σχεδόν πριν από μια δεκαετία, για να πρωτοπορήσει σε μικρότερες, ελαφρύτερες, πιο βιώσιμες και πιο ενεργειακά πυκνές μπαταρίες

Οι ερευνητικές ομάδες εργάζονται παγκοσμίως πάνω στην ιδιόκτητη μπαταρία νέας τεχνολογίας, η οποία χρησιμοποιεί νέα υλικά και διαδικασίες και συναρμολογείται σε ένα έξυπνο, ψηφιακό περιβάλλον. Ο διευθύνων σύμβουλος της Dyson, Roland Krueger, δήλωσε: “Επικεντρωνόμαστε στη ριζική ανάπτυξη νέων και καινοτόμων προϊόντων Dyson χρησιμοποιώντας τόσο την επιστήμη όσο και τις πρωτοποριακές τεχνολογίες. Η προηγμένη επέκταση της παραγωγής μας στη Σιγκαπούρη θα επιτρέψει στην Dyson να φέρει στην αγορά μια εντελώς νέα τεχνολογία μπαταριών. Οι εξειδικευμένοι μηχανικοί και επιστήμονες στη Σιγκαπούρης και η κυβέρνηση που υποστηρίζει και αγκαλιάζει την κατασκευή του Industry 4.0, την καθιστούν το ιδανικό μέρος για μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας όπως η Dyson”.

Επίσης, το νέο Κέντρο Τεχνολογίας στις Φιλιππίνες, που αντικατοπτρίζει την επένδυση ύψους 166 εκατομμυρίων λιρών στερλινών, θα καταλαμβάνει έκταση ίση με 92 γήπεδα μπάσκετ και θα συγκεντρώνει τις δυνατότητες έρευνας, ανάπτυξης και κατασκευής προϊόντων της Dyson κάτω από την ίδια στέγη. Στο πλαίσιο της επένδυσης, η Dyson σκοπεύει να εντάξει, στο δυναμικό της, εντός του έτους που διανύουμε, επιπλέον 400 μηχανικούς και περισσότερους από 50 πτυχιούχους μηχανικούς. Μεταξύ άλλων, οι ομάδες της Έρευνας και Ανάπτυξης στις Φιλιππίνες θα επικεντρωθούν στο software, την Τεχνητή Νοημοσύνη, τη ρομποτική, την ρευστοδυναμική και το hardware.

Αυτοί οι τομείς είναι καθοριστικοί για τα προϊόντα υψηλής απόδοσης της Dyson, από τις ρομποτικές τεχνολογίες έως τις τεχνολογίες βελτίωσης του αέρα, με την εφαρμογή MyDyson να παρέχει ήδη στους καταναλωτές live data σχετικά με την ποιότητα του αέρα και το περιβάλλον τους και μέσω αισθητήρων, εφαρμογές ΤεχνητήςΝοημοσύνη και συνδεσιμότητας, οι μηχανικοί της Dyson μπορούν να προσθέσουν περαιτέρω λειτουργίες και να παρέχουν εξατομικευμένες συμβουλές και υποστήριξη.

Ακόμη, η Dyson αποκάλυψε σχέδια για μια επένδυση 100 εκατομμυρίων λιρών στερλινών σε ένα νέο Κέντρο Τεχνολογίας, στο Μπρίστολ του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο θα φιλοξενήσει εκατοντάδες μηχανικούς soft- ware και Τεχνητής Νοημοσύνης,  που θα εργάζονται σε μια σειρά προϊόντων σε βάθος 10 ετών, καθώς και τις ομάδες εμπορικών δραστηριοτήτων και ηλεκτρονικού εμπορίου της παγκόσμιας εταιρείας τεχνολογίας για τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία.

Το νέο Τεχνολογικό Κέντρο της Dyson στο Μπρίστολ θα είναι ένας ζωτικός κόμβος που θα συμβάλει στο μέλλον της Dyson”. Το νέο Τεχνολογικό Κέντρο, που θα κατασκευαστεί στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπλασης ενός κτιρίου κοντά στη γέφυρα του Μπρίστολ, θα πλαισιώσει την παρουσία της Dyson στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των campuses σε Malmesbury και Hullavington, καθώς και των γραφείων στο Λονδίνο, τα οποία απασχολούν συνολικά περισσότερους από 3.500 εργαζόμενους που ασχολούνται με την Έρευνα και την Ανάπτυξη, επένδυση ύψους £1.4 δισ. λίρες στερλίνες την τελευταία δεκαετία. Στο campus του Malmesbury βρίσκεται επίσης το Ινστιτούτο Dyson, όπου 160 προπτυχιακοί φοιτητές σπουδάζουν για Bachelor of Engineering χωρίς την καταβολή διδάκτρων, με μισθό και projects της Dyson. Το νέο Κέντρο Τεχνολογίας Dyson στο Μπρίστολ θα συμβάλει στο μέλλον της Dyson, αναπτύσσοντας εφαρμογές και λειτουργίες των προϊόντων Dyson.