Η δυναμικότητα των σταθμών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Ιράν αυξήθηκε κατά 2% τον πρώτο μήνα του τρέχοντος ιρανικού ημερολογιακού έτους (21 Μαρτίου-20 Απριλίου), σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Όπως αναφέρθηκε, η συνολική δυναμικότητα των σταθμών ανανεώσιμης ενέργειας της χώρας έφθασε τα 1.042,68 μεγαβάτ (MW) έως τις 20 Απριλίου.

Η συνολική δυναμικότητα των αιολικών σταθμών της χώρας ανήλθε σε 354,89 MW, ενώ η δυναμικότητα των ηλιακών πάρκων έφθασε τα 449,55 MW.

Οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής έφθασαν επίσης σε δυναμικότητα 100,78 MW, ενώ η δυναμικότητα των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα ανήλθε σε 12,5 MW.

Το ιρανικό Υπουργείο Ενέργειας έχει θέσει στην ημερήσια διάταξη την προσθήκη 10.000 MW στη δυναμικότητα των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές της χώρας μέχρι το τέλος της θητείας της παρούσας κυβέρνησης (Αύγουστος 2025).

Τον Ιανουάριο του 2022, το Υπουργείο Ενέργειας και ορισμένοι από τους ιδιώτες εργολάβους της χώρας υπέγραψαν μνημόνια κατανόησης (MOU) για συνεργασία στην κατασκευή νέων μονάδων παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές σε ολόκληρη τη χώρα.