Η Axpo θα παραδώσει μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις αποθήκευσης μπαταριών στη Σουηδία, έχοντας αποκτήσει το έργο των 25MW από τη Sustainable Energy Solutions Sweden (SENS). Η εγκατάσταση στο Filipstad έχει σχεδιαστεί για την παροχή επικουρικών υπηρεσιών που συμβάλλουν στην εξισορρόπηση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Η κατασκευή σύμφωνα με το renews.biz, αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2024, ενώ στην ίδια τοποθεσία, ενώ η Axpo θα συνεχίσει επίσης να αναπτύσσει μια επίγεια ηλιακή μονάδα ισχύος έως 20MW, η οποία επίσης ξεκίνησε από τη Sustainable Energy Solutions Sweden.

Η Axpo και η SENS θα αναπτύξουν από κοινού τα δύο έργα.

Τα μέρη συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν τους εμπορικούς όρους της συναλλαγής.

Ο Frank Amend, επικεφαλής του ομίλου Axpo για τις μπαταρίες και τα υβριδικά συστήματα, δήλωσε: "Η Axpo είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των μπαταριών και των υβριδικών συστημάτων: "Αποκτούμε δύο σημαντικά έργα από τη SENS, τα οποία θα αναπτύξουμε από κοινού μαζί της.

"Τα συστήματα αποθήκευσης μπαταριών και η ηλιακή ενέργεια αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία στο μείγμα ενέργειας του μέλλοντος και προσβλέπουμε στην περαιτέρω συνεργασία με τους συναδέλφους μας από την SENS".

Ο διευθύνων σύμβουλος της SENS, Henrik Boman, δήλωσε: "Η SENS είναι μια εταιρεία που θα μπορούσε να είναι σε θέση να συνεργαστεί με τους εταίρους της: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Axpo, μια κορυφαία διεθνή εταιρεία κοινής ωφέλειας που βρίσκεται πραγματικά στην πρώτη γραμμή της προώθησης της ενεργειακής μετάβασης σε ολόκληρη την Ευρώπη.

"Το έργο αυτό θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα ηλιακής ενέργειας και μπαταριών της Σουηδίας, οπότε είμαστε πολύ υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με έναν τόσο σεβαστό και έμπειρο εταίρο.

"Θα συνεργαστούμε στενά για να διασφαλίσουμε την επιτυχία του έργου και βλέπουμε μεγάλες δυνατότητες για μελλοντικές συνεργασίες με την Axpo".