Η αιολική και η ηλιακή ενέργεια έχει βοηθήσει τους κατοίκους του Τέξας να εξοικονομήσουν έως και 200 δολάρια ετησίως από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με μια νέα μελέτη της εταιρείας συμβούλων IdeaSmiths. Η έκθεση, η οποία πληρώθηκε από το μη κερδοσκοπικό Consumer Fund of Texas, το οποίο χρηματοδοτεί έρευνες για την υπεράσπιση των καταναλωτών, εξετάζει

πώς η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας επηρέασε τις τιμές χονδρικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας στο Τέξας τα τελευταία δώδεκα χρόνια. Ο συγγραφέας της έκθεσης και συνεργάτης της IdeaSmiths, Joshua Rhodes, δήλωσε ότι από το 2010, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχουν μειώσει τις τιμές χονδρικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

"Αν δεν έχετε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πρέπει να καίτε περισσότερο φυσικό αέριο, πρέπει να καίτε περισσότερο άνθρακα", δήλωσε ο Rhodes. "Έχεις κόστος που σχετίζεται με αυτά τα καύσιμα - και αυτό μετακυλίεται στους καταναλωτές".

Η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στο Τέξας έχει αυξηθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Η πολιτεία έχει αναδειχθεί ως ο κορυφαίος παραγωγός αιολικής ενέργειας στη χώρα και τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει δραματικά την ποσότητα της ηλιακής ενέργειας. Το Τέξας διαθέτει σήμερα περισσότερα από 15.000 μεγαβάτ ηλιακής ενέργειας σε κλίμακα κοινής ωφέλειας - αρκετά για να τροφοδοτήσουν 3 εκατομμύρια σπίτια σε περιόδους αιχμής της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με το Συμβούλιο Ηλεκτρικής Αξιοπιστίας του Τέξας, τον διαχειριστή του δικτύου της πολιτείας.