Η σουηδική κυβέρνηση χορήγησε άδεια στις εταιρείες Vattenfall και OX2 για την κατασκευή δύο υπεράκτιων αιολικών έργων. Η Vattenfall έλαβε έγκριση για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Kattegat Syd ισχύος 1,2 GW και η OX2 για το βόρειο τμήμα του έργου Galatea-Galene ισχύος 400 MW. Το υπεράκτιο αιολικό έργο Galatea-Galene της OX2 και της Ingka Investments αποτελείται από δύο υποπεριοχές που βρίσκονται στο Kattegat, περίπου 25 χιλιόμετρα

έξω από τις πόλεις Falkenberg και Varberg, αμφότερες στη σουηδική κομητεία Halland. Το σύνολο της ανάπτυξης σχεδιάζεται να διαθέτει 101 ανεμογεννήτριες και δυναμικότητα έως 1,7 GW, και να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει χωρίς επιδοτήσεις.

Το βόρειο τμήμα, που έχει πλέον εγκριθεί για κατασκευή από την κυβέρνηση, είναι το Galene, το οποίο προτείνεται να περιλαμβάνει 21 ανεμογεννήτριες.

Η OX2 υπέβαλε αίτηση για άδεια Natura 2000 στο διοικητικό συμβούλιο της κομητείας Halland και υπέβαλε αίτηση βάσει του νόμου για την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Σουηδίας για την κατασκευή της Galatea-Galene στα τέλη του 2021 και για άδεια βάσει του νόμου για την υφαλοκρηπίδα στις αρχές του 2022.

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, το διοικητικό συμβούλιο της κομητείας Halland ενέκρινε το σύνολο του υπεράκτιου αιολικού έργου 1,7 GW και συνέστησε στην κυβέρνηση να χορηγήσει άδεια κατασκευής του έργου.