Η Low Carbon, η βρετανική επενδυτική εταιρεία ΑΠΕ εξασφάλισε επιπλέον 391,25 εκατ., δολάρια,  χρηματοδότησης για τα ηλιακά της έργα στη Βρετανία και τις Κάτω Χώρες από διάφορες κορυφαίες τράπεζες, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη. Η χρηματοδότηση θα επιτρέψει στην εταιρεία να διπλασιάσει το ποσό της δυναμικότητας που σχεδιάζει

να κατασκευάσει μέσω της ηλιακής της εγκατάστασης, προσθέτοντας 448 μεγαβάτ (MW) για να φτάσει το σύνολο σχεδόν στο 1 γιγαβάτ (GW).

Μαζί, τα έργα που αναμένεται να αρχίσουν να παράγουν στα μέσα της δεκαετίας του 2020, θα παρέχουν αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσουν περίπου 350.000 σπίτια, δήλωσε η εταιρεία.

"Η ανάπτυξη σχεδόν 1 GW ηλιακής φωτοβολταϊκής ισχύος θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στρατηγικού μας στόχου για τη δημιουργία 20 GW νέας ισχύος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030", δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Low Carbon, Roy Bedlow.

Η εταιρεία διαθέτει επί του παρόντος μια σειρά διεθνών έργων 8 GW και 1,3 GW λειτουργικών περιουσιακών στοιχείων υπό διαχείριση.