Η εταιρεία ανάπτυξης έργων ΑΠΕ, Continental Wind Partners (CWP) Global, σχεδιάζει την κατασκευή αιολικού πάρκου συνολικής ισχύος 450 MW στη Σερβία και ειδικότερα στους δήμους Srbobran και Becej, στα βόρεια της χώρας, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές

Το αιολικό πάρκο Vetrogon θα αποτελείται από 55 με 75 ανεμογεννήτριες, καθεμία από τις οποίες θα έχει ελάχιστη εγκατεστημένη ισχύ 5 MW, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται από την Δευτέρα, 15 Μαΐου, στην ιστοσελίδα της Αυτόνομης Περιοχής της Βοϊβοντίνας.

Η συνολική έκταση του πάρκου θα είναι 457 τ. χλμ.

Τοπικός αξιωματούχος αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση του SeeNews σχετικά με το ύψος της σχεδιαζόμενης επένδυσης, ενώ ηλεκτρονικό μήνυμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου στην CWP Global δεν είχε απαντηθεί μέχρι την Τρίτη, 16 Μαΐου.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2007, έχει εξελιχθεί στην πιο επιτυχημένη στη ΝΑ Ευρώπη στον τομέα ανάπτυξης έργων ΑΠΕ, με την κατασκευή μερικών από τα μεγαλύτερα χερσαία και υπεράκτια αιολικά στην Ευρώπη. Η CWP έχει κατασκευάσει, μεταξύ άλλων, το αιολικό πάρκο του Cibuk, ισχύος 156 MW, στη Σερβία, και το πρότζεκτ αιολικής ενέργειας Fantanele-Cogealac, στη Ρουμανία, ισχύος 600 MW.