H Actis, o παγκόσμιος επενδυτής έργων ΑΠΕ έχει ξεκινήσει μια νέα πλατφόρμα ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ιαπωνία, με στόχο την ανάπτυξη 1,1GW χερσαίων ηλιακών και αιολικών πηγών ενέργειας έως το 2027. Η Nozomi Energy άρχισε την περασμένη εβδομάδα με επένδυση με κεφάλαια από το πέμπτο ταμείο ενεργειακών υποδομών της Actis, το οποίο έχει συνολικό επενδύσιμο κεφάλαιο 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Η εταιρεία πραγματοποίησε την πρώτη της εξαγορά στην Ιαπωνία, αφού απέκτησε το σύνολο της εταιρείας ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Hergo Japan Energy Corporation μαζί με το χαρτοφυλάκιο λειτουργίας και ανάπτυξης 230MW των έργων της.

Ο Jun Ohashi, επικεφαλής της Actis Japan, δήλωσε: "Η Actis είναι η πρώτη εταιρεία που θα αποκτήσει μετοχές στην Ιαπωνία η οποία έχει δύσκολους αλλά κρίσιμους στόχους μείωσης των εκπομπών και η Nozomi θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο να μπορέσει η χώρα να τους επιτύχει. Μέσω αυτής της καλά χρηματοδοτημένης νέας πλατφόρμας, θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν ακόμη ηγέτη του κλάδου στην ανανεώσιμη ενέργεια. Θα πρέπει να έχει θετικό αντίκτυπο τόσο όσον αφορά την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές όσο και με τη δημιουργία τοπικών θέσεων εργασίας και τη στήριξη των κοινοτήτων, ενώ παράλληλα θα αποφέρει ανώτερες αποδόσεις για τους παγκόσμιους επενδυτές μας.''