Η Masdar έχει σχεδόν διπλασιάσει την καθαρή ενεργειακή της ικανότητα και έχει περιορίσει σημαντικά τις εκπομπές CO2 μέσα σε δύο χρόνια, γεγονός που τη βάζει σε τροχιά να γίνει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι το 2030. Η εταιρεία πέτυχε ισχύ καθαρής ενέργειας 20GW το 2022, παρήγαγε 18.000GWh καθαρής ενέργειας και εκτόπισε 10 εκατομμύρια τόνους CO2.

Οι λεπτομέρειες αποκαλύπτονται στη νέα έκθεση βιωσιμότητας της Masdar, η οποία περιλαμβάνει τις παγκόσμιες δραστηριότητές της για το 2022 και υπογραμμίζει την έναρξη ενός πλαισίου πράσινης χρηματοδότησης.

Το 2022, η εταιρεία υπέγραψε αρκετές συμφωνίες σε νέες και υφιστάμενες αγορές, όπως το Ουζμπεκιστάν, το Αζερμπαϊτζάν, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, το Κιργιστάν, το Τουρκμενιστάν και η Τανζανία.

Σε συνεργασία με την BEEAH εγκαινιάστηκε το έργο Sharjah Waste-to-Energy, το πρώτο έργο παραγωγής ενέργειας από απόβλητα σε εμπορική κλίμακα στη Μέση Ανατολή.

Εν τω μεταξύ, συνεχίστηκαν οι εργασίες για το έργο Al Dhafra Solar Photovoltaic (PV) Independent Power Producer Project, το οποίο πρόκειται να είναι ο μεγαλύτερος ηλιακός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στον κόσμο μετά την ολοκλήρωσή του.

Η Masdar ανέπτυξε ένα πλαίσιο πράσινης χρηματοδότησης για να καθοδηγήσει όλες τις μελλοντικές χρηματοδοτικές δραστηριότητες -συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων να γίνει εκδότης πράσινων ομολόγων στις αγορές χρεωστικών κεφαλαίων- και να αναδείξει τη σημαντική συμβολή της εταιρείας στη βιωσιμότητα και την ευθυγράμμιση με τις βέλτιστες πρακτικές του χρηματοπιστωτικού κλάδου.