Τα σχόλια από τους κεντρικούς τραπεζίτες προκάλεσαν μια τάση μείωσης του κινδύνου σε όλες τις αγορές. Το ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ αποτέλεσε επίσης αντίβαρο για τα εμπορεύματα. Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε καθώς αυξήθηκαν οι ανησυχίες για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων που θα ωθήσουν τις ΗΠΑ σε ύφεση. Οι αξιωματούχοι της Fed παρουσιάστηκαν πιο επιθετικοί, με την Λόρι Λόγκαν του Ντάλας να εκφράζει απογοήτευση για την έλλειψη προόδου

στον πληθωρισμό. Αυτό συμβαίνει εν μέσω της αντιπαράθεσης για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ. Το πρόσφατο sale off των τιμών προκάλεσε κάποιες καιροσκοπικές αγορές. Τα διυλιστήρια της Νότιας Κορέας και της Ταϊβάν έχουν αγοράσει εκατομμύρια βαρέλια αμερικανικού αργού, ενώ η Ινδία εξετάζει το ενδεχόμενο αναπλήρωσης των στρατηγικών αποθεμάτων της. Οι προηγούμενες ανησυχίες για το ισχυρό ρωσικό αργό μειώθηκαν αφού η εταιρεία παρακολούθησης δεξαμενόπλοιων Kpler δήλωσε ότι η παραγωγή πετρελαίου της θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στα 10,7 εκατ. δολάρια ημερησίως το Many, μειωμένη κατά 350kb/d σε σχέση με το βασικό επίπεδο του Φεβρουαρίου.

Στην από εδώ πλευρά του Ατλαντικού, το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο υποχώρησε κάτω από τα 30 EUR/MWh για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2021, καθώς τα υψηλά αποθέματα και η αδύναμη ζήτηση συνεχίζουν να επιβαρύνουν το κλίμα. Οι τιμές είναι τώρα λιγότερο από το 10% των μέγιστων επιπέδων τους μετά τον περιορισμό των προμηθειών φυσικού αερίου της Ρωσίας μετά την εισβολή της στην Ουκρανία. Παρ' όλα αυτά, ο διευθύνων σύμβουλος της Centrica PLC, Chris O'Shea, προειδοποίησε ότι η παγκόσμια αγορά παραμένει σφιχτή και οι τιμές θα μπορούσαν να αντιδράσουν γρήγορα σε ξαφνικές αλλαγές στην προσφορά. Η αδυναμία της ευρωπαϊκής αγοράς συνέβαλε στην παρασύρση των τιμών του υγροποιημένου φυσικού αερίου της Βόρειας Ασίας. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της JKM υποχώρησαν κάτω από τα 10 USD/MMBtu, καθώς ο φθηνότερος άνθρακας αντισταθμίζει μια πιθανή αύξηση της ζήτησης λόγω της αύξησης των θερμοκρασιών στην περιοχή.

Ο χαλκός υποχώρησε καθώς το ενδιαφέρον επέστρεψε στα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία της Κίνας. Η ασθενέστερη του αναμενόμενου βιομηχανική παραγωγή που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα υποδήλωνε υποτονική εγχώρια ζήτηση. Οι λιανικές πωλήσεις απέδωσαν διψήφια συρρίκνωση σε μέσο όρο διετίας. Ωστόσο, οι απώλειες περιορίστηκαν μετά τα σχόλια του πρωθυπουργού Li ότι η Κίνα θα υιοθετήσει πιο στοχευμένα μέτρα για την επέκταση της εγχώριας ζήτησης. Αυτό περιλαμβάνει τη βελτιστοποίηση των κινήτρων για τα ηλεκτρικά οχήματα και την επιτάχυνση της κατασκευής εγκαταστάσεων φόρτισης. Αυτό ενίσχυσε επίσης το κλίμα στην αγορά λιθίου, με τις τιμές του ανθρακικού λιθίου στην Κίνα να ωθούνται προς τα πάνω.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τα σιδηρομετάλλευματα υποχώρησαν, καθώς αντιμετωπίζουν την προοπτική υποτονικής ανάπτυξης στον τομέα των ακινήτων. Ενώ οι πωλήσεις έχουν βελτιωθεί, αυτό οφείλεται στην ολοκλήρωση των κατασκευών που είχαν προηγουμένως περικοπεί. Οι ενάρξεις νέων κατοικιών συνέχισαν να μειώνονται. Η κατασκευή νέων κατοικιών είναι ο βασικός μοχλός πίσω από την ισχυρή ζήτηση χάλυβα. Χωρίς καμία βελτίωση στον ορίζοντα, οι χαλυβουργίες είναι πιθανό να αρχίσουν να μειώνουν την παραγωγή τους επόμενους μήνες. Αυτό θα επιβαρύνει τη ζήτηση σιδηρομεταλλεύματος, ακριβώς καθώς οι διαταραχές της προσφοράς θα μειώνονται.

Ο χρυσός συνέχισε την πτώση του, καθώς η πιθανότητα περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων επιβάρυνε τη ζήτηση των επενδυτών. Οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, υπογραμμίζοντας την ευρωστία της αγοράς εργασίας παρά τα υψηλότερα επιτόκια. Το ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ περιόρισε επίσης τη διάθεση των επενδυτών για το πολύτιμο μέταλλο.