Οι ιαπωνικοί κολοσσοί Marubeni Corporation, Sumitomo Corporation και Sumitomo Electric Industries έχουν δεσμευτεί να επενδύσουν συνολικά 14,2 δισ. στερλίνες (περίπου 16,3 δισ. ευρώ) σε υπεράκτια αιολικά έργα και έργα πράσινου υδρογόνου, καθώς και στην αλυσίδα εφοδιασμού υπεράκτιων αιολικών έργων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ενόψει της επιχειρηματικής δεξίωσης του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου στο Τόκιο στις 18 Μαΐου, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι κορυφαίες ιαπωνικές επιχειρήσεις έχουν δεσμευτεί να επενδύσουν 17,7 δισεκατομμύρια στερλίνες (περίπου 20,3 δισεκατομμύρια ευρώ) σε επιχειρήσεις και έργα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από αυτά, 14,2 δισ. στερλίνες έχουν δεσμευτεί από τις Marubeni, Sumitomo και Sumitomo Electric για έργα στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, του πράσινου υδρογόνου και της αλυσίδας εφοδιασμού υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

Η Marubeni σχεδιάζει να υπογράψει μνημόνιο κατανόησης (MoU) με την κυβέρνηση, βάσει του οποίου η εταιρεία σκοπεύει να ρίξει περίπου 10 δισεκατομμύρια στερλίνες (περίπου 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ) επενδύσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο με τους εταίρους της κατά τα επόμενα δέκα χρόνια.