Η Neoen και ο συνεταιρισμός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Prokon ξεκίνησαν την κατασκευή δύο κοινών αιολικών έργων στη Φινλανδία, συνολικής ισχύος 160MW. Οι εταίροι έδωσαν ειδοποίηση για την έναρξη εργασιών στη Vestas, σηματοδοτώντας την έναρξη της κατασκευής των κοινών αιολικών πάρκων Storbötet και Lumivaara. Η τοποθεσία Storbötet, στο δήμο Uusikaarlepyy, στην περιοχή Ostrobothnia, θα περιλαμβάνει 17 ανεμογεννήτριες Vestas συνολικής

ισχύος 105,4MW (σε σύγκριση με τα 95MW που είχαν αρχικά προγραμματιστεί). Το αιολικό πάρκο Lumivaara, στο δήμο Hyrynsalmi, στην περιοχή Kainuu, θα περιλαμβάνει εννέα μηχανές Vestas, συνολικής ισχύος 55,8MW (σε σύγκριση με τα 53MW που είχαν αρχικά προγραμματιστεί).

Προβλέπεται να είναι πλήρως λειτουργικά το 2025.

Και τα δύο έργα υποστηρίζονται από 10ετείς συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) με την Equinix, οι οποίες καλύπτουν το 60% της πράσινης ενέργειας και των εγγυήσεων προέλευσης που θα παραχθεί από το Storbötet και το 80% αυτών που θα παραχθούν από το Lumivaara.

Πρόκειται για τη δεύτερη και την τρίτη PPA που έχουν υπογράψει η Neoen και η Prokon με την Equinix, ενώ είχε προηγηθεί η ΜΠΣ αιολικής ενέργειας Björkliden.

Τα αιολικά πάρκα Storbötet και Lumivaara θα παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια σε ανταγωνιστικές τιμές, ενώ παράλληλα θα συμβάλλουν στην παγκόσμια δέσμευση της Equinix να γίνει κλιματικά ουδέτερη έως το 2030.