ExxonMobil: Συμφωνία στο CCS με Έναν Από τους Μεγαλύτερους Παραγωγούς Χάλυβα της Βόρειας Αμερικής

ExxonMobil: Συμφωνία στο CCS με Έναν Από τους Μεγαλύτερους Παραγωγούς Χάλυβα της Βόρειας Αμερικής
energia.gr
Παρ, 2 Ιουνίου 2023 - 17:42

Συμφωνία στον τομέα της δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα (CCS) με τη Nucor Corporation, έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς χάλυβα της Βόρειας Αμερικής, συνήψε η ExxonMobil, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη

Με στόχο να βοηθήσει τους βιομηχανικούς πελάτες της να μειώσουν τις εκπομπές τους, η αμερικανική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου αναμένει να συλλαμβάνει, μεταφέρει και να αποθηκεύσει έως και 800.000 μετρικούς τόνους διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο από το εργοστάσιο παραγωγής της Nucor, όπου ο άμεσος ανηγμένος σίδηρος (DRI) ή σπογγώδης σίδηρος, μια πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται στην παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντα χάλυβα, παράγεται στο Convent της Λουιζιάνα.

Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει το 2026 και υποστηρίξει τον στόχο της Λουιζιάνα να φτάσει τις καθαρές μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050.

«Η συμφωνία μας με τη Nucor είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο εκτελούμε την αποστολή μας για να βοηθήσουμε στην επιτάχυνση της πορείας του κόσμου προς τις απόλυτα μηδενικές εκπομπές άνθρακα και να χτίσουμε μια αποτελεσματική νέα επιχείρηση», φέρεται να είπε ο Dan Ammann, πρόεδρος της ExxonMobil Low Carbon Solutions. δήλωση. Είναι η τρίτη συμφωνία δέσμευσης άνθρακα της ExxonMobil τους τελευταίους επτά μήνες, μετά από συμφωνίες με τη Linde, μια εταιρεία βιομηχανικού αερίου, με έδρα τις ΗΠΑ, και την CF Industries, μια εταιρεία παραγωγής γεωργικών λιπασμάτων.

Με το έργο Nucor, που αποτελεί ένα ορόσημο για την ExxonMobil, το διοξείδιο του άνθρακα που μεταφέρει και αποθηκεύει η αμερικανική πετρελαϊκή για τρίτους πελάτες φτάνει συνολικά τους 5 εκατομμύρια μετρικούς τόνους ετησίως (MTA), ποσότητα που ισοδυναμεί με την αντικατάσταση περίπου 2 εκατομμυρίων βενζινοκίνητων αυτοκινήτων με ηλεκτρικά οχήματα.