Η Enercon έχει συνάψει συμφωνία με την Kalyon Enerji για ανεμογεννήτριες ισχύος 260MW για αιολικά έργα σε διάφορες περιοχές της Τουρκίας. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Enercon θα προμηθεύσει και θα εγκαταστήσει 64 μηχανές E-138 EP3 για τις εγκαταστάσεις της Kalyon στη χώρα. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού YEKA RES-3 που διοργάνωσε 

 

το Υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων το 2022 για συνολική δυναμικότητα 850MW, η Kalyon απέκτησε συνολική δυναμικότητα 260MW.

Οι 64 τουρμπίνες E-138 EP3 θα εγκατασταθούν στα έργα YEKA RES-3 της Kalyon Enerji στις περιοχές Elazığ, Bilecik, Bayburt, Άγκυρα και Τραπεζούντα.

Η παραγωγή της σειράς E-138 EP3 είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένη. Εκτός από τις ατράκτους, όλα τα κύρια εξαρτήματα κατασκευάζονται στην Τουρκία.

Ο Tayfun Bayraktar, Διευθυντής Πωλήσεων και After Sales για την περιοχή Enercon Κεντρικής Ασίας, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (CAMEA), δήλωσε: "Με 25 χρόνια εμπειρίας και το εδραιωμένο δίκτυο της εφοδιαστικής μας αλυσίδας, αναπτύξαμε τον τύπο ανεμογεννήτριας E-138 EP3 ως την ανεμογεννήτρια με την υψηλότερη τοπική καταλληλότητα στην Τουρκία.