Στις 2 Ιουνίου, η BlueFloat Energy ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε συμβάσεις για τέσσερα (πλωτά) υπεράκτια αιολικά έργα στις Φιλιππίνες και, συνεπώς, την είσοδό της στην υπεράκτια αιολική αγορά της χώρας. Πρόκειται για συμβάσεις παροχής υπηρεσιών αιολικής ενέργειας (WESC) ή συμβάσεις παροχής υπηρεσιών υπεράκτιας αιολικής ενέργειας (OSW), οι οποίες ανατίθενται από το Υπουργείο Ενέργειας των Φιλιππίνων,

το οποίο ανέφερε τον Απρίλιο ότι είχε διαθέσει έως και 63 συμβάσεις παροχής υπηρεσιών OSW με συνολική δυνητική δυναμικότητα 49,9 GW μέχρι τότε.

Η BlueFloat Energy απέκτησε συμβόλαια για τοποθεσίες που βρίσκονται στα ανοικτά του Central Luzon, του South Luzon, του Northern Luzon και του Southern Mindoro.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης των Φιλιππίνων, τα έργα της BlueFloat έχουν συνολική δυναμικότητα 7,5 GW, ενώ οι δυναμικότητες των επιμέρους υπεράκτιων αιολικών πάρκων κυμαίνονται μεταξύ 1,5 και 3,5 GW.

Η κατασκευάστρια εταιρεία με έδρα την Ισπανία ανέφερε ότι εργάζεται για περισσότερους από 18 μήνες για την απελευθέρωση του υπεράκτιου αιολικού δυναμικού της χώρας και ότι το σχέδιό της ήταν να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της στην πλωτή αιολική ενέργεια και την παγκόσμια εμπειρία της για την ανάπτυξη έργων κατά μήκος των ακτών των Φιλιππίνων.