Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από την καταστροφή του φράγματος Καχόβκα στη νότια Ουκρανία ανάγκασαν τα ρωσικά στρατεύματα να υποχωρήσουν σε αποστάσεις από πέντε έως 15 χιλιόμετρα στη Χερσώνα, δήλωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος

Η Νατάλια Χούμενιουκ, εκπρόσωπος της νότιας διοίκησης της Ουκρανίας, δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση ότι η αναδιάταξη είχε "πρακτικά μειώσει στο μισό" τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στην περιοχή.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα την κατάσταση στο πεδίο της μάχης. Η Ρωσία δεν σχολίασε αμέσως.

Το Κίεβο βομβάρδισε Ρώσους διασώστες στην πλημμυρισμένη ζώνη

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε την Πέμπτη την Ουκρανία ότι βομβάρδισε Ρώσους διασώστες στην περιοχή που πλημμύρισε μετά την καταστροφή του τεράστιου φράγματος Καχόβκα στη Χερσώνα της Ουκρανίας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι οι Ρώσοι διασώστες στην περιοχή εργάζονται σκληρά, αλλά είπε ότι ο ουκρανικός στρατός κάνει το έργο τους πιο επικίνδυνο.

"Η δυσκολία είναι ότι σε πολλά μέρη αυτοί (οι διασώστες) αναγκάζονται να εργάζονται υπό συνθήκες διαρκών βομβαρδισμών από την Ουκρανία, και αυτό περιπλέκει τη δουλειά τους", είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Δεν παρείχε καμία άμεση απόδειξη για τον ισχυρισμό.

Ο Πεσκόφ είπε ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παρακολουθεί την κατάσταση στην περιοχή, αλλά δεν έχει επί του παρόντος σχέδια να επισκεφθεί την περιοχή της καταστροφής.

Η Ουκρανία λέει ότι μπορεί να χάσει εκατομμύρια τόνους καλλιεργειών

Η Ουκρανία θα μπορούσε να χάσει αρκετά εκατομμύρια τόνους καλλιεργειών λόγω των πλημμυρών που προκλήθηκαν από την καταστροφή του φράγματος Καχόβκα στα νότια της χώρας, δήλωσε την Πέμπτη το ουκρανικό υπουργείο Γεωργίας.

"Χωρίς πηγή παροχής νερού, είναι αδύνατο να καλλιεργηθούν λαχανικά. Σιτηρά και ελαιούχοι σπόροι θα καλλιεργηθούν χρησιμοποιώντας ένα εκτεταμένο μοντέλο με χαμηλές αποδόσεις", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

(από capital.gr)