Οι εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 47% το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με έκθεση της βιομηχανίας που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, καθώς η χαλάρωση των προμηθειών πάνελ ανακούφισε το αδιέξοδο της βιομηχανίας και επέτρεψε σε πολλά καθυστερημένα μεγάλα έργα να ολοκληρωθούν και να συνδεθούν στο δίκτυο. Η ηλιακή βιομηχανία είχε το καλύτερο πρώτο τρίμηνο που είχε ποτέ, 

εγκαθιστώντας 6,1 γιγαβάτ (GW), σύμφωνα με ανάλυση της εταιρείας ερευνών Wood Mackenzie και του εμπορικού ομίλου Solar Energy Industries Association (SEIA). Αυτή είναι αρκετή ισχύς για να τροφοδοτήσει περισσότερα από 1 εκατομμύριο σπίτια.

Ο τομέας αντιπροσώπευε το 54% της νέας αμερικανικής ικανότητας ηλεκτροπαραγωγής κατά τη διάρκεια του τριμήνου, σύμφωνα με την έκθεση. Η Φλόριντα είχε περισσότερες νέες εγκαταστάσεις από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία.

Ως αποτέλεσμα του ισχυρού τριμήνου, η SEIA αύξησε ελαφρώς την πρόβλεψή της για το έτος σε 29 GW από 28,4 GW.

Τα μεγάλα έργα για επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και άλλους μεγάλους πελάτες οδήγησαν τις εγκαταστάσεις με 3,8 GW, αυξημένα κατά 66% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Η αύξηση αντιπροσωπεύει μια ουσιαστική στροφή για τον κλάδο, ο οποίος αγωνίζεται με τις στενές προμήθειες εισαγόμενων πάνελ που απορρέουν από την εφαρμογή ενός νόμου που αποσκοπεί στην εξάλειψη των προϊόντων που κατασκευάζονται με καταναγκαστική εργασία.

Η έκθεση ανέφερε ότι 12 GW ηλιακών μονάδων εισήχθησαν το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με 29 GW σε όλο το 2022.