Σύμφωνα με έκθεση που περιήλθε σε γνώση της Irish Independent, το Υπουργείο Γεωργίας πρότεινε την ιδέα να θανατωθούν 200.000 αγελάδες για να μπορέσει ο γεωργικός τομέας να παίξει τον ρόλο του στη μείωση των εκπομπών

Με τους αγρότες να απαιτούν αποζημίωση για τις ζημίες τους, η έκθεση πρότεινε ότι ένα ποσό 600 εκατ. ευρώ θα ήταν αρκετό προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, πολλοί Ιρλανδοί αγρότες δεν πείθονται από την ιδέα της μαζικής σφαγής.

Μιλώντας στο Newsweek, ο Πατ ΜακΚόρμακ, πρόεδρος της Irish Creamery Milk Suppliers Association είπε: «Θα πρέπει να επενδύουμε σε μια υποδομή που μπορεί να προσφέρει από επιστημονική άποψη. Και γνωρίζουμε ότι οι χαμηλές εκπομπές είναι καλύτερες και θα πρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε περαιτέρω επιστήμη και έρευνα, διότι αυτό είναι απολύτως κρίσιμο καθώς προχωράμε μπροστά. Εάν υπάρχει πρόγραμμα, πρέπει να είναι εθελοντικό. Αυτό είναι απολύτως κρίσιμο γιατί δεν έχει νόημα να σκοτώνεις αριθμούς από ένα άτομο που έχει δανειστεί με την πλάτη μιας τεράστιας οικονομικής δέσμευσης για την επίτευξη ενός συγκεκριμένου στόχου που έχει ληφθεί από κάτω του», πρόσθεσε ο ΜακΚόρμακ.

Ήταν στα σκαριά για λίγο

Προτάσεις για μαζικές σφαγές στο όνομα της σωτηρίας του περιβάλλοντος ήταν στα σκαριά εδώ και καιρό. Το 2021 μια έκθεση πρότεινε την ιδέα ότι για να μειωθούν επαρκώς τα αέρια του θερμοκηπίου, έως και 1,3 εκατομμύρια βοοειδή. Το ιρλανδικό Υπουργείο Γεωργίας συνέταξε πιθανές λύσεις για την επίτευξη των κλιματικών στόχων και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αποζημίωση 5.000 ευρώ ανά αγελάδα θα ήταν αποδεκτή.

Η κυβερνητική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος συνέταξε μια έκθεση τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, προτείνοντας μείωση κατά 30% στα ιρλανδικά βοοειδή, που θα ισοδυναμούσε με τη θανάτωση πάνω από μισό εκατομμύριο αγελάδες.

(από agronews.gr)