Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκεται σε εξέλιξη στο Codford Solar Farm, το πρώτο νέο φωτοβολταϊκό έργο που ανήκει και λειτουργεί από την Centrica στο πλαίσιο των σχεδίων της εταιρείας να δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο 900MW ευέλικτων ενεργειακών περιουσιακών στοιχείων. Η κατασκευή ξεκίνησε στην τοποθεσία στο Wiltshire της Αγγλίας τον ΑπρίλΗ Centrica θέτει σε λειτουργία το πρώτο της ηλιακό έργο στο Ηνωμένο Βασίλειοιο του 2022, μετά την απόκτηση της συγκατάθεσης από την Centrica Business Solutions το 2021.

Αποτελούμενο από 33.000 πάνελ, το έργο έχει συνολική ισχύ 18MW και θα πρέπει να παράγει 19GWh πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας κάθε χρόνο, αρκετή για να τροφοδοτήσει 4850 σπίτια.

Στα τέλη του 2021, η Centrica ανακοίνωσε τις φιλοδοξίες της να παραδώσει 900MW περιουσιακών στοιχείων χαμηλών εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2026.

Η εταιρεία κατασκευάζει έργα αποθήκευσης μπαταριών σε πρώην σταθμούς αιχμής φυσικού αερίου στο Brigg του Lincolnshire, στο Knapton του North Yorkshire και στην Ostend του Βελγίου, ενώ έχει αναπτύξει μια σειρά έργων πολλαπλών GW.

Η Vodafone θα αγοράσει το ήμισυ της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από το ηλιακό πάρκο, συμβάλλοντας στη στήριξη της ανάπτυξής του και προσφέροντας πρόσθετη παροχή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στο βρετανικό δίκτυο.

Σε συνδυασμό με τις συμφωνίες που έχουν ήδη συναφθεί, περίπου το 47% των ετήσιων ενεργειακών αναγκών της εταιρείας θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο έως το 2025.

Η μακροπρόθεσμη ΜΠΣ θα προβλέπει ότι περίπου 9GWh πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας θα αφιερωθούν στη Vodafone UK.

Το υπόλοιπο θα πωλείται στο εθνικό δίκτυο μέσω της επιχείρησης Energy Marketing & Trading της Centrica.