Η TotalEnergies υπέγραψε συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) για το αιολικό έργο 1000MW Mirny στο Καζακστάν. Θα είναι η πρώτη PPA που υπογράφεται στη χώρα για έργο αιολικής ανάπτυξης τέτοιας κλίμακας, σημείωσε η TotalEnergies. Το έργο που βρίσκεται στην περιοχή Zhambyl, στοχεύει στην κατασκευή ενός χερσαίου αιολικού πάρκου 1GW σε συνδυασμό με ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας 600MWh για αξιόπιστη παροχή ενέργειας.

 

Η ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται από τη μονάδα Mirny θα πωλείται στο σύνολό της στο Κέντρο Χρηματοοικονομικού Διακανονισμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μια δημόσια οντότητα που ανήκει στην κυβέρνηση του Καζακστάν, για το εθνικό δίκτυο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της TotalEnergies, Patrick Pouyanné, δήλωσε: "Η TotalEnergies θα είναι μια εταιρεία που θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει την παραγωγή και την εκμετάλλευση της μονάδας: "Ως παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της ενέργειας, η TotalEnergies είναι υπερήφανη που προωθεί την ενεργειακή μετάβαση στο Καζακστάν μέσω ενός τόσο καινοτόμου έργου όπως το Mirny.

"Αυτό το έργο αιολικής ενέργειας και μπαταριών θα συμβάλει στον εφοδιασμό και την ασφάλεια του ηλεκτρικού δικτύου του Καζακστάν.

"Θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη στις αρχές του Καζακστάν για την υποστήριξη και τη συνεργασία τους καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο στην πολυενεργειακή στρατηγική της TotalEnergies.

"Η TotalEnergies θα φέρει την τεχνογνωσία της στη διαχείριση έργων μεγάλης κλίμακας για να το καταστήσει επιτυχημένο".